fbpx

Микола Палійчук: "Чинним чиновникам начхати на те, що відбувається в областях і районах"

Політика 15:29, 29.11, 2018

У нашій країні – повна деградація політиків і чиновників. Вони не знають, що відбуваються в областях і районах. Їм начхати на проблеми культури, освіти чи медицини. Вони за один обід можуть витрати більше, аніж місячна заробітна плата людей, яких примусово відправляють у відпустку за власний рахунок. Як це сталось із працівниками культури у Верховинському районі. В цьому наша проблема. На жаль, рівень корупції серед високих посадових осіб – просто катастрофічний.

Про це в ефірі програми “Про головне в деталях” на ОТБ “Галичина” сказав керівник фракції “УКРОП”, голова  комісії з питань бюджету, фінансів та податків у Івано-Франківській обласній раді Микола Палійчук.

“Станом 27 листопада в нашій області не виплачено більше як 17 мільйонів заробітної плати за вересень і 53 мільйони за жовтень. До кінця року нам не вистачає ще приблизно 170 мільйонів. Державний бюджет ухвалюють без урахування усіх потреб сфер охорони здоров’я, культури, медицини, освіти, спорту. Фонд заробітної плати розрахований на 8-10 місяців. Бюджет на 2019 рік – ще гірший. У ньому закладені значно менші суми субвенції на охорону здоров’я та освіту. Натомість міністерства на різні програми отримали мільярди. А кожен район наступного року знову недоотримає”, – сказав Микола Палійчук.

За словами укропівця, ніхто в уряді не зробив жодного висновку із тих помилок, які були допущенні при формуванні головного фінансового документа країни ще минулого року. Ба більше: в бюджеті мільярд гривень закладено для новоствореного фонду Петра Порошенка:

“4 з половиною мільйонів за робочий день президента. Тобто гарант буде роздавати гроші, кому скільки захоче. І не всім справедливо. А тому, хто краще попросить. Або пообіцяє, що проголосує за нього. Це корупція на найвищому державному рівні”.

Говорили у студії і про введення воєнного стану в десяти областях України і позицію УКРОПу в цьому питанні.

“Я різко засуджую дії Росії. Путін та його поплічники приносять у світ тільки жорстокість, війну та насилля. Якщо введення воєнного стану поверне нам Донбас і Крим, усіх наших військовополонених, тоді я з таким рішенням погоджуюсь. А на те, що відбувалось у Верховній Раді, мені було прикро дивитись. Це деградація української політики, відсутність парламентаризму. Люди, які 4 роки кричали, що вводити воєнний стан не потрібно, зараз раптово передумали. Я хочу зауважити, що введення воєнного стану призведе до створення військово-цивільних адміністрацій. Вони матимуть право застосовувати до громадян всі повноваження, надані їм законом. І якщо влада попаде у руки ідіота, він може натворити багато біди. Щось схоже було у Білорусі, коли ввели воєнний стан і повноваження Лукашенка продовжили на два роки. За цей час була знищена опозиція. Фізично. До сьогодні ці люди вважаються зниклими безвісти”, – сказав Микола Палійчук.

Також голова УКРОПу Прикарпаття додав, що з введенням воєнного стану фактично нічого в нашій країні не зміниться. Бо хлопці на фронті як гинули, так і гинуть:

“А 24 українських моряків у Керченську протоку хтось послав. Хтось знав, що вони будуть або знищені, або арештовані. Чи названо прізвище генерала, який віддав такий наказ? Чи він буде відповідати? Поки вище командування армії не понесе кару за всі злочини, за 5 складів з боєприпасами, які просто злетіли у повітря, за те, що держава понесла мільярдні збитки, доти в нас буде безлад”.

Позиція УКРОПу, зауважив Микола Палійчук – це повна заборона “руского міра” в Україні та припинення будь-яких зв’язків із країною-агресором.

“УКРОП вимагає негайного розірвання дипломатичних стосунків із Росією, заборону ведення російського бізнесу на українській території, запровадження візового режиму з країною-агресором. А виходить, що ми голосуємо за воєнний стан, а російське консульство працює, відкрито підтримуючи сепаратистські настрої, “рускій мір”. Російський бізнес заводить 40% інвестицій в державу. І це не в реальний сектор економіки, а в банківську, страхову систему. Без проблем працює в Івано-Франківську “Сбербанк”, чудово себе почувають перефарбовані “Лукори”. Воєнний стан – це чітке визнання: Росія  ворог, ми з нею воюємо на всіх фронтах”, – додав укропівець.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: