fbpx

Миколаєво-Успенський собор у Коломиї перейшов до ПЦУ

Суспільство 13:30, 15.01, 2019

13 січня Миколаєво-Успенський собор у Коломиї, що на бульварі Лесі Українки, змінив підпорядкування з Московського патріархату до Православної Церкви України.

Офіційно інформацію підтвердив та прокоментував настоятель Собору Микола Сметанюк, пише kolomyia.today

"Церква яка була, така і є. Змінилося тільки підпорядкування. Але ж не вони за нас розпинались, а Христос. Ми повернулися до своєї історичної цінності: де були хрещені, туди й повернулися. Один священик розрахувався, залишилося чотири. У цьому нічого страшного немає. Прихожан стало більше, вони приходять до нас. У цьому немає якоїсь великої чи нової події.

Ми стали канонічною законною церквою. Бога не змінювали. Фанати щось собі вигадують, пишуть мені смс-повідомлення з текстом на зразок "Чи ти вже вибрав собі пекло?", "Горітимеш у пеклі" тощо, але в мене один суддя – Господь. Лиш він має право судити. Церква стала українською, тепер ми – Православна церква України, маємо указ із Києва. Щодо прихожан, одні зі мною сварилися, інші – дякували, плачуть, що нарешті маємо свою церкву".

Нагадаємо, 13 січня парафіяни села Похівка на Богородчанщині ухвалили рішення про перехід з Московського патріархату до Православної церкви України.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: