fbpx

Минулого року туберкульоз діагностували у 88 франківців

Здоров'я 15:16, 22.03, 2019

Щороку в Франківську більш як 70 людей хворіє на туберкульоз. У 2018 році в Івано-Франківську туберкульоз діагностували у 88 людей.

Про це повідомили у п’ятницю, 22 березня, в міськвиконкомі на прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, який відзначають 24 березня, пише Репортер.

"Епідемія туберкульозу в Україні розпочалася у 1995 році, і досі вона не є подоланою, – каже начальниця міського управління охорони здоров’я Марія Бойко. – Це не лише медична, а й соціальна проблема. У Франківську щороку є 70-80 випадків туберкульозу, з них 4-5 – дітей та підлітків”.

Минулого року в міських поліклініках закупили обладнання для обстеження на туберкульоз.

"Туберкульоз – це проблема бідності, тому вона й не подолана. У клінічну лікарню на Матейки плануємо придбати рентген-апарат. Будемо сприяти обладнанням, оплатою лікарям", – говорить міський голова Руслан Марцінків.

Також в управлінні охорони здоров’я розробили анкету, за якою кожен може перевірити, чи є в нього ознаки туберкульозу, і піти обстежитися. Також там є пам’ятка, хто потрапляє у групу ризику цієї хвороби.

"Група ризику – колишні ув’язнені, секс-працівники, безпритульні, ті, хто вживають наркотики, – каже Олександр Гринів, директор реабілітаційного центру наркозалежних "Захід шанс" . – Лише минулого тижня ми виявили три випадки туберкульозу: один у безпритульного і два – у наркоманів".

За 2018 у Франківську на туберкульоз обстежили 961 людину.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: