fbpx

"Мирний план" Порошенка підтримали Кравчук, Кучма і Ющенко

Політика 07:10, 20.06, 2014

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко обговорили та підтримали план діючого президента України Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі президентів України, передає ТВі.

У документі зазначено, що вони сформували спільну позицію щодо поточної ситуації в Україні.

"Припинення силового протистояння в Донецькій і Луганській областях, створення необхідних передумов для повернення людей до мирного життя сьогодні є стратегічним завданням номер один", – йдеться у заяві.

Колишні президенти зазначають: важливо в рамках конституційних повноважень президента України Петра Порошенка й уряду України негайно посилити безпеку українського державного кордону з Росією, щоб гарантувати Україні спокій та унеможливити проникнення на нашу землю ворогів і зброї із сусідньої держави.

"Першим політичним кроком має стати широкий діалог із питань шляхів реалізації мирного плану Порошенка, а також підготовки тексту нової редакції парламентсько-президентської моделі Конституції України", – наголошують автори заяви.

В утвердженні ж миру мають об’єднатися вся українська влада, патріотичні політичні сили, громадські організації, засоби масової інформації, діячі науки, заявляють Кравчук, Кучма і Ющенко.

Нагадаємо, мирний план Порошенка щодо врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, що включає 14 пунктів, буде представлений у п’ятницю, 20 червня. У понеділок, 23 червня, план буде представлений Раді ЄС.

Зокрема, план передбачає укріплення кордонів, а також короткотермінове припинення вогню в односторонньому порядку для того, щоб сепаратисти здали зброю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: