fbpx

Мистецтво є невід’ємною частиною державотворчих процесів, – Шевченко

Культура 18:57, 23.11, 2017

Цьогоріч з 6 до 19 листопада у м. Яремче за підтримки Благодійного фонду Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" відбувався пленер художників.

Серед його учасників митці зі Східної України, Києва, Півдня та Західної України, а також 25 представників українського малярства Білорусі. 

"Мистецтво є невід’ємною частиною державотворчих процесів. Через мистецтво Україну знають у цілому світі та захоплюються красою нашої держави. Ми повинні допомагати митцям презентувати Україну на міжнародній арені через свої роботи, а самі маємо плідно працювати, аби та краса нашого краю була підкріплена матеріальним достатком українців та благополуччям усієї держави", – наголошує народний депутат України Олександр Шевченко.

Митці знайомились зі звичаями, традиціями та історією краю, працюючи не тільки у Яремчі, а й здійснюючи виїзди на етюди до Ворохти, сіл Яблуниці, Поляниці та туристичного комплексу "Буковель". Природа ж була щедрою на різні сюрпризи, дарунки для творчості, адже була досить-таки мінливою: то кружляв сніг, то накрапав дощ, то сонячне проміння засипало золотом гори.

Юлія Петрова ділиться думками про своє сприйняття гірського краю: "Яремче надзвичайно цікаве місто, воно різноманітне своїми мотивами. Тут можна відтворити на полотні чудовий водоспад, містичні камені, загадкові гори та теплі й привітні хатки. Все це надихнуло мене на написання "легких робіт"".

Вечорами ж дискутували про сучасне мистецтво, шляхи його розвитку та підбивали підсумки творчого дня. Результатом цих бесід стала пропозиція мисткині з Кременчука Оксани Бойко про створення мистецького центру на базі туристичного комплексу "Буковель". Також вона запропонувала як один із можливих варіантів проект архітектурно-паркового комплексу зі своєї дисертації, яку захищала у Мюнхені.

Народний художник України Іван Боднар, підбиваючи підсумки пленеру, відзначив: "Цей симпозіум є великою школою розуміння багатьох аспектів творчого процесу, що зумовлює глибинне завдання художника створювати образ землі, держави та людини, яка живе й творить світову славу Україні".

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: