fbpx

Мистецтво мінімалізму в інтер'єрі

Суспільство 09:43, 31.08, 2018

Мінімалізм – це велика кількість вільного простору, невеликий перелік використаних кольорів і відсутність зайвих деталей. Різні напрямки мінімалістських інтер'єрів сьогодні дуже популярні, оскільки така обстановка не навантажує, сприяє продуктивній роботі і якісному відпочинку. Однак все це за умови, що стилістика реалізована продумано, де є все необхідне для комфортного життя.

 мінімалізм в інтер'єрі

Як зрозуміти, що мінімалізм вам підійде?

Багато хто побоюється подібних інтер'єрів для свого житла, оскільки їм здається, що так простір виглядає необжито і незатишно. Насправді це не зовсім правильно. Затишку додадуть ненав'язливі деталі, наприклад, стильні диванні подушки.

Якщо вам здається, що оточення тисне на вас, дратує кількість предметів у будинку, ви ставите питання, навіщо вам потрібні "корисні" дрібниці, якими ви користуєтеся від сили раз на рік, – пора замовити дизайн інтер'єру у Києві. У новому просторі вам буде набагато легше дихати і зібратися.

Переваги мінімалістських інтер'єрів

Обмежений перелік предметів інтер'єру додасть дому легкості, гармонійності і свободи. У такій стилістиці дуже легко підтримувати практично ідеальний порядок. При цьому не будинок, а його господарі виходять на передній план. Зосередившись на головному, ви зможете дозволити собі дорогі і якісні предмети побуту, найчастіше перевага віддається багатофункціональним речам, наприклад меблям-трансформерам. При цьому ви зможете періодично оновлювати інтер'єр, переставляючи їх місцями або граючи з акцентами.

Відсутність чітко вираженої стилістики робить такий інтер'єр чудовою базою для подальших експериментів. Якщо через якийсь час вам набридне порожнеча, ви зможете доповнити її декором будь-якої стилістики без необхідності зміни меблів.

 мінімалізм в інтер'єрі

Ключові особливості стилю

Стилістика найкраще вписується у великі і просторі приміщення. Щоб реалізувати її в наших стандартних квартирах, часто доводиться зносити стіни. Кольори краще вибирати світлі, максимально природні. Допускаються й вітаються яскраві акценти. Також натуральності варто дотримуватися при виборі матеріалів для оточення. Ідеально підійдуть:

  • камінь;
  • дерево;
  • скло;
  • шкіра.

Необхідно ретельно обміркувати і залишити тільки те, що дійсно потрібно вам для життя. Стиль був заснований на японській естетиці, де нормою вважається мати одне низьке ліжко і невеликий столик для їжі, який ховається після трапези. Також японці вважають, що найбільш комфортним станом для душі і тіла виступає порожнеча і спокій.

У загальному вигляді приміщення переважають прості геометричні форми. Меблі без декоративних елементів і принтів. Допускається простий геометричний візерунок на текстильній оббивці м'яких меблів. У приміщенні повинно бути багато світла, тому штори або відсутні повністю, або використовуються тонкі прозорі фіранки. Також важливо продумати штучне освітлення, яке додатково може зонувати велику кімнату.

Декор відсутній практично повністю. Єдиною прикрасою приміщення може бути жива рослина або картина з простим сюжетом – абстракція, постер, чорно-біла фотографія.

 мінімалізм в інтер'єрі

Як підтримувати порядок в домі?

Щоб побут не зіпсував мінімалістський інтер'єр, намагайтеся дотримуватися наступних правил:

  • не залишайте зайві речі на видному місці, заведіть звичку ховати все в шафи і ящики;
  • підтримуйте чистоту всіх поверхонь (столи, полиці);
  • не залишайте нічого зайвого на підлозі і поверхнях.

Швидко знаходити потрібні речі допоможе порядок в шафах і тумбах. Справжній мінімалізм – це чистота не тільки зовні, але і всередині. Перегляньте вміст своїх шаф, кухонного начиння, канцелярії і наведіть порядок. Позбавтеся від усього старого, рідко використовуваного та пошкодженого.

 мінімалізм в інтер'єрі

Недоліки мінімалістських інтер'єрів

Багатофункціональні і оригінальні меблі вартують недешево. Іноді за абсолютно лаконічні предмети доводиться віддавати вдвічі, а то і втричі більше їх звичайних аналогів. Особливо цінуються в подібній обстановці дизайнерські вироби, а це теж додаткові витрати. Але, як кажуть прихильники стилю, одна дорога річ краща за п'ять дешевих, оскільки приносить набагато більше задоволення і служить довше.

Складно дотримуватися правил стилю, якщо ви страждаєте жагою накопичення і важко розлучаєтеся зі звичними речами. Якщо жодна поїздка не обходиться без сувенірів і магнітиків на холодильник, а настільна лампа з вами ще зі студентських років – можливо, вам варто розглянути іншу стилістику для вашого житла.

Але мінімалізм в чистому вигляді зустрічається сьогодні не так часто. Як і багато інших напрямків, він постійно змішується і запозичує елементи інших стилів. Та й важко нашим людям налаштуватися на відсутність милих серцю і пам'ятних речей. У цьому теж немає нічого поганого: змішуючи різні стилістики, людина проявляє свою індивідуальність і смак.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: