fbpx

Митники на кілька годин затримали делегацію з Прикарпаття, яка їхала на Свято національної пам'яті у Перемишль

Суспільство 14:35, 05.06, 2018

Голова Львівської ОДА Олег Синютка у понеділок, 4 червня, офіційно викликав до себе заступницю Генерального Консула Польщі Катажину Солек для висловлення обурення роботою польських прикордонників та митників.

Як інформує zaxid.net з посиланням на прес-службу ЛОДА, Олег Синютка разом із головою Львівської облради Олександром Ганущиним розкритикували прикордонників та митників через кількагодинну затримку на кордоні делегацій, які у неділю, 3 червня, їхали на Свято національної пам'яті у Перемишль.

"У межах зустрічі очільник області висловив обурення з приводу ситуації на кордоні та порушив питання незадовільної роботи митних та прикордонних служб Республіки Польща, внаслідок чого громадяни України, які їхали на українське Свято національної пам'яті, вимушені були безпідставно очікувати в пунктах пропуску подекуди понад 7 годин, а делегація з Івано-Франківської області – 10 годин", – йдеться у повідомленні на сайті ЛОДА.

У прес-службі Львівської ОДА також додали, що Олег Синютка очікує пояснень цього інциденту, а також відповідних дій від польської влади для недопущення таких випадків у майбутньому.

Зазначимо, щороку делегації з кількох українських областей їдуть у польське село Пикуличі неподалік Перемишля для вшанування пам'яті загиблих воїнів УГА та УНР, які поховані на місцевому військовому цвинтарі. У цьогорічному Святі національної пам'яті взяли участь понад 1500 учасників з Львівщини, Івано-Франківщини та Тернопільщини, а також українська громада в Польщі, які пройшли пішою ходою Перемишлем на військовий цвинтар у селі Пикуличі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: