fbpx

Митники перехопили посилку із 5,5 кг речовини для синтезу наркотиків, що прямувала до Калуша

Суспільство 19:25, 27.02, 2019

Мешканця Калуського району підозрюють у контрабандному переміщенні прекурсору фенілнітропропен за допомогою міжнародного поштового відправлення.

Уродженець села Мостище Калуського району разом зі своїм невстановленим спільником організував контрабандне переміщення за допомогою міжнародного поштового відправлення через компанію "TNT" прекурсору фенілнітропропен з Китаю в Україну в особливо великому розмірі. Про це йдеться в ухвалі Івано-Франківського міського суду.

Наприкінці січня цього року з Китаю відправлено міжнародне поштове відправлення до міста Калуш. За результатами проведеного експертного дослідження працівники ДФС встановили, що речовиною у вказаному міжнародному відправленні є прекурсор фенілнітропропен, який згідно з "Переліком наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів" віднесений до прекурсорів, обіг яких обмежено і стосовно яких встановлюються заходи контролю.

Ця речовина використовується для синтезу амфетаміну. Загальна вага речовини у посилці – приблизно 5,5 кг. Зараз відправлення перебуває у Києві в розпорядженні ВМО №2 митного посту Спеціалізований Київської митниці ДФС ТОВ "ТНТ Україна".

За клопотанням слідчих УСБУ в Івано-Франківській області суд надав їм дозвіл на вилучення речовини з митниці для проведення експертиз.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: