fbpx

Митники сприятимуть волонтерам у перевезенні гуманітарної допомоги для військових через кордон

Суспільство 16:18, 13.10, 2014

Митники та представники волонтерських організацій з усіх регіонів України, в тому числі із Прикарпаття, обговорили актуальні питання щодо митного оформлення товарів та засобів для військових, які перебувають у зоні антитерористичної операції.

Під час зустрічі у форматі аудіоконференцзв’язку з Державною фіскальною службою України за участю в.о. начальника Івано-Франківської митниці ДФС області Володимира Середи волонтери озвучили проблемні моменти, які виникають під час перевезення через кордон України як гуманітарної допомоги, так і придбаних за кордоном товарів для військових.

"Сьогодні в Україні надзвичайно потужний волонтерський рух. Ми бачимо, наскільки багато охочих допомогти армії, бойовим підрозділам. Волонтери ввозять на територію України велику кількість товарів – від касок, аптечок, теплого одягу до автомобільного транспорту, тобто все спорядження, яке необхідно нашим військам. І наше завдання – всіляко сприяти волонтерським організаціям у їх нелегкій роботі",  зазначив заступник Голови ДФС України Анатолій Макаренко.

Заступник Голови ДФС теж зауважив, що брокерські послуги з оформлення волонтерами товарів мають бути безкоштовними, як і зберігання товарів на митних терміналах, та запропонував створити цілодобовий диспетчерський центр, який надаватиме консультації та роз’яснення з питань, що стосуються правил ввезення та розмитнення товарів волонтерами.

За підсумками зустрічі волонтерами з Івано-Франківщини спільно з митниками напрацьовано пропозиції щодо змін у чинному законодавстві стосовно спрощення митного оформлення гуманітарної допомоги. Зокрема, пропонується такий вантаж визнавати гуманітарною допомогою за рішенням місцевої ради.  

Як зазначив Володимир Середа, органи державної фіскальної служби зацікавлені в діалозі з волонтерами для оперативного вирішення проблемних питань, тому практика проведення подібних зустрічей триватиме й надалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: