fbpx

Митрополит Війтишин просить прикарпатців відмовитися від штучних квітів у церквах і на цвинтарях

Суспільство 14:33, 06.04, 2016

Архієпископ і митрополит Івано-Франківський Української Греко-Католицької Церкви Володимир Війтишин закликав духовенство та віруючих відмовитися від використання штучних вінків і квітів для прикраси церков і кладовищ.

Про це наголошується в його зверненні до духовенства та віруючих, – передають "Українські новини".

"Піклуючись про Вічне добро своєї пастви, апелюю до християнської свідомості і здорового глузду кожної людини і настійно закликаю відмовитися від використання пластмасових квітів для прикраси храмів і кладовищ", – сказав він.

Митрополит вказує, що використання пластмасової поминальної атрибутики церква зараховує до гріхів проти природи.

"Прикрашені неприродно яскравими квітами і вінками, кладовища втрачають свою автентичну атмосферу і починають випромінювати людську суєту, дефіцит відчуття справжньої краси і диктат сучасного споживацького суспільства, який намагається добратися навіть до смерті", – наголошується у зверненні.

Використання штучних квітів, йдеться у зверненні, призводить не тільки до істотного забруднення навколишнього середовища, а й до загроз життю і здоров’ю людей, оскільки часто під час прибирання кладовищ їх спалюють.

"При їх згорянні виділяються різні токсичні речовини, в тому числі й діоксини, які призводять до виникнення ракових захворювань. Таким чином, віддаючи неправильно данину померлим, ми загрожуємо здоров’ю і життю живих людей і грішимо проти Божої заповіді "не убий!", – вважає митрополит. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: