fbpx

"Таїнство Різдва змушує робити вибір": митрополит Володимир Війтишин привітав франківців. ВІДЕО

Суспільство 09:23, 07.01, 2018

"В цих днях Господь приходить до людини", – наголосив у своєму посланні до вірян з нагоди Різдва митрополит Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

У Різдвяному посланні архієпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина до духовенства, вірних та всіх людей доброї волі йдеться про те, що таїнство Різдва Христового кожного разу заставляє нас зробити життєво важливий вибір: прийняти Господа Ісуса, вірити в силу Його Божества, бути готовим допомогти Христові у наших ближніх "бідних лазарях" біля наших осель.

"Як колись Йосиф і Марія з Дитятком шукали затишку і місця, так і сьогодні багато наших ближніх, наших співвітчизників, багато потребуючих людей стукають до наших осель, до наших сердець, до нашої свідомості з проханням допомогти. В такому стані особливих потреб можуть опинитися люди, які залишилися без житла внаслідок військових дій на нашій Батьківщині; люди, які через економічний стан заледве дають собі раду в житті; це можуть бути наші родичі чи сусіди, а можливо і найближчі, які переживають самотність та розчарування через життєві клопоти. Не маємо права забути наших воїнів – тих, які в цю хвилину захищають нашу Батьківщину на сході України і жертвують своїм життям і часом, щоб ми могли святкувати Різдво Христове спокійно", – повчає Архієрей.

"Ці слова насправді підбадьорюють кожну християнську душу – творити добро, приймати Христа в своє особисте життя, живучи у божій благодаті, приймати Христа в родинне життя, радісно виконуючи обов’язки свого стану, приймати Христа у суспільне життя, знаходячи місце для Нього і в школі, і в лікарні, та в усіх місцях нашого суспільства", – пише він.

 

"У цей радісний день Різдва Христового вітаємо всіх Вас, дорогі браття і сестри, особливо наших воїнів, батьків, синів, онуків, які боронять честь і гідність держави України.

Щиросердечно вітаємо з Різдвом Христовим наше духовенство: душпастирів, монахів, монахинь, семінаристів; християнську владу, керівників соціальних установ, інтелігенцію, військовослужбовців, науковців, людей різних сфер діяльності, а також наших дорогих дітей та молодь.

Бажаємо Вам допомоги Божої, щоб здійснювати служіння для добра святої Церкви, нашої Івано-Франківської Митрополії, українського народу та нашої Батьківщини", – завершує своє Різдвяне послання Володимир Війтишин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: