fbpx

Митрополит Володимир Війтишин омив ноги дванадцятьом священикам. ФОТО

Суспільство 09:22, 14.04, 2017

У Великий Четвер в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового Митрополит Володимир Війтишин очолив Вечірню з Літургією Василія Великого та здійснив Чин омивання ніг дванадцятьом священикам Івано-Франківської Архієпархії.

На початку спільної молитви Митрополит освятив антимінси. У богослужінні взяли участь Єпископ-помічник Івано-Франківський Кир Йосафат Мощич, численне духовенство, семінаристи та вірні нашого міста, інформує прес-служа Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

В часі проповіді Владика Йосафат прочитав Послання Блаженнішого Святослава до священиків на Великий Четвер, яке Глава УГКЦ присвятив Сповіді як першому дару воскреслого Христа – прощати від Його імені людські гріхи.

Відтак після Божественної Літургії Митрополит Володимир розпочав Чин омивання ніг. Предстоятель Івано-Франківської Архієпархії зняв ризи і, подібно як читаємо в Євангелії, ставши на коліна, за прикладом Христа, став омивати ноги, витирати та цілувати їх кожному ієрею.

Серед священнослужителів, які цьогоріч удостоїлись брати участь у цьому священнодійстві, були Владика Йосафат Мощич, прп. о. Йосафат Бойко, ВС, прп. о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ, прп. о. Андрій Цікало, ЧНІ, прп. о. Роман Кандрач, о. Борис Гобир, о. Петро Скрипник, о. Миколай Шиманський, о. Роман Костробій, о. Михайло Сушко, о. Дмитро Кривецький та Ректор Духовної Семінарії о. Олесь Будзяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: