fbpx

На 35 млн грн профінансують обласну програму протидії туберкульозу на Івано-Франківщині

Здоров'я 14:44, 20.09, 2016

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків підтримала проект рішення "Про програму протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2017-2020 роки".

На фінансування заходів, передбачених цим документом, упродовж чотирьох років передбачено 35,3 мільйона гривень.

Очікується, що завдяки впровадженню програми в області щорічно знижуватиметься рівень захворюваності та смертності на туберкульоз на 1 відсоток, повністю одужуватимуть 70% хворих, яким вперше поставлено відповідний діагноз, зменшиться кількість людей, які лікуються повторно. Окрім цього, передбачено належне функціонування системи моніторингу ефективності здійснених заходів щодо протидії захворюваності на туберкульоз в області та ведення регіонального комп’ютерного реєстру.

Проект рішення "Про програму протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2017-2020 роки" розгляне сесія обласної ради на черговому засіданні, інформує Стик.

Як повідомили в департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації, на реалізацію відповідної програми, яка діє в області упродовж 2014-2016 років, було передбачено майже 22 мільйони гривень, з них 7,6 мільйона гривень – кошти обласного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: