fbpx

На 7 Перегляді сучасного польського кіно у Франківську покажуть 18 фільмів

Культура 13:12, 29.10, 2018

З 9 до 15 листопада у франківському кінотеатрі "Люм'єр" пройде 7 Перегляд сучасного польського кіно "Під Високим Замком".

Фестиваль презентує найновіші досягнення польського кіномистецтва. 

Цьогоріч, анонсують організатори, варто подивитися "Тиху ніч" режисера Пьотра Домалевского – стрічку, нагороджену Золотим Левом на Кінофестивалі у Ґдині в 2017 році. Фільм є інтимною і багатосюжетною розповіддю про сім’ю, про юнацькі амбіції та трудову еміграцію, що є проблемою як у Польщі, так і в Україні.

Цей фільм відкриє 7 Перегляд сучасного польського кіно в Івано-Франківську 9 листопада.

 

"Птахи співають у Кіґалі" режисерки Йоанни Кос-Краузе здійнялися на Ґдинському кінофестивалі високо – аж до Срібного Лева. Це вже зовсім інший фільм – це розповідь про травму, жалобу та здатність пробачити.

 

Публіка Ґдинського кінофестивалю дуже вподобала фільм "Найкращий" режисера Лукаша Пальковского. Цей лауреат Нагороди Публіки на Кінофестивалі у Ґдині розповідає про видатну особистість – Єжи Ґурського, який не лише досягнув вершин спорту, але й піднявся з надзвичай тяжкого життєвого падіння.

 

До списку романтичних, які варто бачити, цьогоріч потрапили "Листи до М. 3", "План Б", "Податок від кохання", "Готові на все. Екстермінатор", а також мозаїкова комедійна драма про страх та буденну скруту "Панічний напад" режисера Павела Масльони.

 

Загалом до Франківська на показ привезуть 18 стрічок.

Перегляд – не лише кіно. Також відбудуться зустрічі зі спеціально запрошеними особистостями зі світу кінематографії, а також виставки, концерти та квести.

Повний перелік та анонси стрічок, які покажуть франківцям на 7 Перегляді сучасного польського кіно, тут.

Розклад сеансів та супроводжуючих заходів оприлюднять пізніше. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: