fbpx

На базі прикарпатських музичних шкіл відкриють класи карильйонного мистецтва

Культура 15:13, 23.09, 2015

На базі музичних шкіл Івано-Франківська, Калуша, Долини та Болехова планують відкрити класи карильйонного мистецтва.

Про це йшлося на нараді в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації, яка відбулася за участю народного депутата України Анатолія Матвієнка.

"Відновлення школи карильйонного мистецтва могло би стати візитівкою Прикарпатського краю, однією з його родзинок, яка зацікавить людей, –  вважає депутат. – Прагнучи до цього, потрібно обладнати класи, виготовити інструменти, навчити тих, хто викладатиме таке мистецтво".

Своїми думками стосовно організації процесу на нараді поділилися настоятель Гошівського монастиря о. Дам'ян, відома в Україні карильйоністка Ірина Рябчун, її колеги, керівники управлінь культури, директори музичних шкіл. Вони обговорили особливості навчального процесу, створення спеціальної експериментальної учбової програми, можливості придбання карильйонів, використання інструменту під час концертів народної та духовної музики. Мовилося також про ідею відкриття у Гошівському монастирі школи дзвонового мистецтва. Анатолій Матвієнко пообіцяв сприяння втіленню усіх творчих проектів у межах своєї компетенції.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: