fbpx

На благодійному ярмарку зберуть гроші для пораненого франківця Тараса Мокляка

Культура 12:56, 28.12, 2014

Сьогодні у Франківську волонтери з групи допомоги пораненим "Поранені SOS" з 13.00 розпочнуть благодійний розпродаж новорічно-різдвяних вінків, щоби допомогти франківцю у Київському військовому шпиталі.

Впродовж тижня франківці та волонтери різних напрямків збиралися на майстер-класи і робили святкові новорічно-різдвяні вінки на благодійний ярмарок, що його запланували "Поранені SOS" для допомоги важкопораненому бійцю 28-ї бригади Тарасу Мокляку. Волонтери виготовили майже два десятки  віночків. Ярмарок розпочнеться сьогодні о 13.00 на "стометрівці" біля корпусу стоматологічної поліклініки. Вартість вінків – на розсуд тих, хто захоче допомогти пораненому. На виготовлення прикраси витрачено близько 100 грн. 

Благодійну акцію підтримав івано-франківський художник Петро Буяк, відомий своїми проектами "Що було би, якби на Франківськ впало море?" та "Єжи". Власне листівки останнього він надав волонтерам для учасників ярмарку.

"Кожному, хто придбає віночок, ми подаруємо листівку Петра Буяка з його мистецького проекту "Єжи" – на знак подяки і з привітанням із Новим роком. Всі виручені кошти перерахуємо пораненому Тарасу Мокляку",   розповіла активістка "Поранені SOS" Наталя Сербин. 

Військового з Івано-Франківська Тараса Мокляка наразі рятують у реанімації Київського військового госпіталю. 23-річний чоловік отримав важкі поранення в Артеміську. "Якщо не по медичному: важкі травми черевної порожнини та перелом тазу. Тарас дихає через трубку, кожного дня важкі промивання в стані наркозу. Є надія на покращення стану, але потрібне залучення фахівців та подальше лікування в фахових клініках, тому підтримайте родину франківчан, в дім якої постукало горе", – зазначили на своїй сторінці у Фейсбук "Поранені SOS".

"Біля Тараса постійно знаходиться його мати. Її картка  4167700369067349 Банк "Хрещатик" Мокляк Віра Василівна",  закликають допомагати родині "Поранені SOS".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: