fbpx

На Богородчанщині громада обурена закриттям єдиного в районі басейну. ВІДЕО

Суспільство 13:14, 19.02, 2018

Амбулаторія в селі Дзвиняч на Богородчанщині – одна з небагатьох в країні, в якій є плавальний басейн. Побудували його більш як двадцять років тому. Але повноцінно працювати комплекс почав тільки десять років тому після капітального ремонту. З тих пір від відвідувачів тут не було відбою.

"Діти відвідували зі всього району. Я зробив аналіз за попередній 2016-2017 рік, відвідало 26 шкіл. Задоволення, я не можу вам переказати, яке в дітей було. Один басейн в районі – це просто було чудо!"  розповідає Роман Зінич, в. о. головного лікаря амбулаторії денної практики в селі Дзвиняч.

Вхід у басейн був безкоштовним, символічну суму платили тільки дорослі. Але місяць тому басейн закрили. Таке рішення прийняло керівництво Дзвиняцької територіальної громади на наступний день після того, як районна рада передала комплекс їм на баланс, інформує "Інтер".

"Було прийнято рішення владою у зв'язку з тим, що кошторисно дуже великі затрати для підігріву води, енергоносії. Було прийнято рішення  тимчасово призупинити функціонування басейну для того, щоб знайти відповідних спонсорів, відповідне фінансування з інших джерел", – запевняє Роман Зінич.

Місцеві жителі не приховують свого обурення.

"Це не вкладається в голові. Коли створювалося ОТГ, вони мали розуміти, чи зможуть вони це утримувати, чи не зможуть. Для чого ми маємо возити дітей у Франківськ, де і так переповнені басейни, коли ми маємо в себе під боком!"  обурена Ірина Суслик, жителька села Солотвин.

Керівник Солотвинської райлікарні, на балансі якої басейн перебував раніше, Манолій Піцуряк дивується, навіщо забрали об'єкт собі, а потім закрили.

"А для чого брати, коли не можe утримувати. До мене доходять такі слова, що шукають інвестора, продати, здати в оренду, а я проти цього, тому що той, хто візьме, – воно вже буде для простих людей, а для дітей  закритий момент",  переконаний Піцуряк.

Але голова ОТГ Микола Волочій запевняє  віддавати басейн вони нікому не збираються. Мовляв, роботу призупинили тимчасово, щоб не влазити в борги. Адже день роботи басейну обходився в 4 тисячі гривень.

"Ми вже прорахували, нам стає, ми можемо запускати басейн хоч завтра. Але справа в тому, що закінчення сезону  це березень місяць. І для того, аби нагріти воду, треба дві-три неділі, це займе час. Його запустити  витратити кошти і потім знову злити воду в кінці березня  це не по-ґаздівськи",  каже Волочій.

Але колишні власники басейну запевняють, що такий простій може для басейну обернутися руйнуванням.

"Якщо ми зараз за декілька місяців його не відновимо, а якщо ми не відновимо його в зимовий період  я вже не знаю, чи восени нам вдасться повернути в режим функціонування",  застерігає Піцуряк.

Керівництво ОТГ така перспектива не лякає, кажуть  басейн вони запустять восени. Але його відвідування скоріше за все стане платним, навіть для дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: