fbpx

На Богородчанщині єгері затримали військовослужбовця з тушею вбитої козулі. ФОТО

Суспільство 18:15, 13.01, 2019

У ніч з 12 на 13 січня єгерська служба ТОВ "Верховина ДС" патрулювала мисливських угідь Богородчанського району. Приблизно о 23.00 увагу єгерів привернув автомобіль Land Rover з емблемами організації "Правий сектор" та номерами ДУК.

"За цим автомобілем ми спостерігаємо протягом трьох місяців. Машину часто бачимо у мисливських угіддях. Знаємо, що з неї ведеться полювання за допомогою спецзасобів. Але до сьогодні єгерській службі не вдавалося спіймати порушників", – розповідає Руслан Белюженко, директор мисливських угідь ТзОВ "Верховина ДС".

За порушниками єгері спостерігали протягом трьох годин. Про знаходження авто в мисливських угіддях повідомили поліцію. Після спостережень мисливствознавці вирішили, що полювальники залишилися ні з чим, та випустили автомобіль з угідь. Проте згодом у поліції повідомили, що машину затримали між Старими Богородчанами і с. Нивочин. За кермом був 52-річний житель Калуша Федьків Микола Васильович. Чоловік представився військовослужбовцем. Добровільно надав оглянути авто, повідомив про наявність зброї. При огляді працівники поліції у машині знайшли самця дикої косулі, застріленого з вогнепальної зброї.

Затриманий Микола Федьків пояснив, що був у рейді, ловив порушників, стріляв у повітря, а косулю знайшов. На чоловіка складено адміністративний протокол. Тушу звіра направлено у ветлабораторію для встановлення причини смерті.

Згідно з вимогами Закону України "Про мисливське господарство та полювання" притягнення порушника до відповідальності не звільняє його від обов’язку відшкодувати збитки. За незаконно добуту тушу самця козулі передбачена законом компенсація у розмірі 40 тис. гривень.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: