fbpx

На Богородчанщині місцеві жителі виявили масову вирубку дубів. ВІДЕО

Суспільство 14:11, 19.06, 2017

У селі Діброва на Богородчанщині місцеві мешканці б'ють на сполох: впродовж двох останніх тижнів з урочища Діброва одна за одною виїжджають машини зі зрубаними деревами.

Днями місце рубок разом з жителями села оглянули активісти партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ та журналісти.

"Для чого вирізають ці дерева, це ж є наші легені. Деревина бере багато води. Наші люди пам’ятають 2008 рік, коли була повінь, якби не дерева, ми б мали ще довше топитись у воді", – каже Любов, мешканка с. Діброва.

За поясненнями люди звернулись до ДП "Солотвинський лісгосп", яке опікується цим лісом, у відповідь отримали листа.

"У листі йдеться, що тут вирізають граб, якому вже 61 рік, і його згідно з законом треба вирубувати. Граб є граб, але ми тут бачимо пні дуба! В цій околиці взагалі вже дуба немає, лише в цьому лісі", – пояснив мешканець села Андрій Яковенко.

"Їм не вигідно різати граби, дуби дорожче коштують. Видно, що ці дуби свіжозрізані і сік ще пускають", – кажуть мешканці.

Поспілкуватись з керівництвом Солотвинського лісгоспу вирішили журналісти. Втім, побачивши знімальну групу, чоловік у погонах став втікати. Хто був за кермом автівки, голова профкому ДП "Солотвинське лісове господарство" Богдан Гладиш не пояснив.

Як повідомили самі активісти, на автівці втікав головний лісничий Солотвинського лісгоспу Ярослав Крецун. Втім, ігнорують тут не лише журналістів та місцевих мешканців.

"Не дотримуючись своїх обіцянок, що вони зустрінуться з людьми і поговорять, як, що і для чого робиться, чи законно, чи незаконно, вони і далі продовжили роботу", – зазначила Підгірський сільський голова Наталія Міщук.

За допомогою та підтримкою у вирішенні проблеми місцеві активісти звернулись до представників партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ, які вже тривалий час борються з незаконними рубками лісу.

"Ми повинні брати максимальну участь, щоб зберегти ліс. Треба заохочувати людей пікетувати, перевіряти документи, ми разом повинні слідкувати за цим кожного дня. Зранку лісники втекли, ввечері можуть повернутись. Ми бачимо, що тут лежать зрубані дерева, вони повернуться, щоб їх забрати", – зазначив активіст партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ Вадим Нечвідов.

Самі ж мешканці налаштовані рішуче, обіцяють в разі поновлення несанкціонованої вирубки лісу вдатись до більш радикальний дій.

Джерело: прес-служба ВОЛЯ-РНС, промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: