fbpx

На Богородчанщині у криницях вода з присмаком нафти – люди нарікають на місцеву заправку. ВІДЕО

Суспільство 07:58, 15.12, 2016

У селищі Солотвин Богородчанського району від сільських криниць тхне пальним. Місцеві мешканці звинувачують у забрудненні води місцеву автозаправку.

Колись чиста та джерельна вода у кранах мешканців селища Солотвин тече з різким запахом. Про нафтопродукти у воді місцеві знають напевне. Кілька років тому санепідеміологи підтвердили підозри селян.

"Наявність нафтопродуктів у воді перевищує гранично допустиму концентрацію більш як у чотири тисячі разів, що не відповідає нормам", – зачитує висновок санепідемстанції Іринка Іванків.

Цього року воду визнали непридатною для використання.

У тому, що вода у криницях зіпсута, люди звинувачують місцеву заправку, яка розташована за кілька метрів від помешкань.

"Цистерни, закопані в землю, є дуже старі, дають тріщини, просочується або бензин, або солярка", – вважає місцева мешканка Галина Цьомко.

Люди б’ють на сполох, адже нафтопродуктами у Солотвині вже забруднені з десяток колодязів. За словами в. о. голови смт. Солотвин Наталії Тютюнник, комісія райдержадміністрації зобов’язала власницю АЗС надати документи, що підтверджували б герметичність обладнання, йдеться в сюжеті "Надзвичайних новин".

Сама власниця заправки Марія Богословець лише розводить руками, каже, що висновок експерта про герметичність обладнання має надійти за кілька днів, а поки сама живе на привозній воді.

"Я зі свого боку роблю все, що можу, бо мені це дуже неприємно, я в такому самому становищі, єдине, що в мене нема маленьких дітей", – каже підприємець.

Чому вода у криницях з присмаком нафти, у підприємиці своє пояснення.

"Тут була бурова, вона незаконсервована. Це говорять самі люди, які працювали на цій ній", – пояснює Марія Богословець.

Таку версію не відкидають і науковці. Адже село розташоване у нафтогазовидобувній зоні. Щоправда, говорити напевне фахівці поки що не наважуються. Кажуть, для цього треба провести додаткові дослідження.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: