fbpx

На Богородчанщині відзначили 500-ліття від першої згадки про село Росільну

Суспільство 21:41, 14.07, 2017

На свято Петра і Павла у двох церквах села місцеві парохи провели Богослужіння, під час якого молилися за Україну та перемогу над загарбником. Після відбулася урочиста хода селом та зустріч творчих колективів – учасників другого всеукраїнського фестивалю "Золота долина" і творчого марафону "Мистецтво єднає Україну".

Голова РДА Франко Єжак наголосив на необхідності тісної співпраці між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, що є запорукою сталого розвитку району загалом та окремих населених пунктів зокрема. Як приклад такої співпраці він навів нещодавно проведений капітальний ремонт сільського клубу в с. Росільна, кошти на який було виділено з місцевого та державного бюджету. Йшлося і про необхідність у цей важкий час підтримати Президентську і Урядову політику, оскільки їхня основна мета – боротьба із зовнішнім ворогом та проведення необхідних реформ у нашій державі, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Керівники району вручили спільні грамоти райдержадміністрації і районної ради жителям Росільної – приватному підприємцю та меценату Оксані Бойчук, першому добровольцю із села, який пішов в АТО, Дмитру Зваричуку та матері-героїні, яка народила і виховала 12 дітей, Стефанії Герин.

Багато зусиль до підготовки та відзначення 500-річчя с. Росільна приклав депутат районної ради Нестор Мартинець, який є одним із організаторів всеукраїнського фестивалю "Золота долина" та творчого марафону "Мистецтво єднає Україну". Саме завдяки його зусиллям на цьому святі були представлені творчі колективи з Краматорська, Маріуполя, Сумської області та інших куточків України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: