fbpx

На Буковелі планують збудувати сучасний біатлонний комплекс

Суспільство 16:28, 02.12, 2017

У проекті держбюджету на 2018 рік закладено 50 мільйонів гривень на будівництво біатлонного комплексу.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак під час веб-конференції розповів Sport.ua про можливе будівництво сучасного біатлонного комплексу в Буковелі, на якому в майбутньому можливе проведення літнього чемпіонату світу з біатлону, а також зимових змагань.

– Була інформація про спортивний комплекс для зимових видів спорту в Буковелі. Чи є у вас інформація, щоб більше розповісти про це? Яка там зараз ситуація, чи є бюджет, на якій стадії це питання?

– Звичайно, є інформація, тому що я в цій темі також беру участь. Займаємося серйозно, і я сподіваюсь, що воно таки буде в наступному році, бо цим займаються депутати-вболівальники біатлону, які також дуже люблять біатлон. А коли зацікавленість є, значить, це станеться. Тут не тільки моя зацікавленість виявилася, а і багатьох людей, які приймають рішення.
 
Бюджет закладений. Перше читання вже пройшло, поправки внесені, закладено 50 мільйонів гривень на будівництво біатлонного комплексу. Якщо бюджет буде прийнятий, вже основний, тоді почнемо.
 
– Це має бути на території самого гірськолижного курорту?

– Так. Ми місце вже знайшли, туди приїздили спеціалісти, ми з ними виїздили, запрошували їх. Знайшли два місця, потім обрали одне – в самому центрі Буковелю, де все життя гірськолижне, всі готелі, ресторани… Якщо це вийде, то це, напевно, буде один із найкрасивіших біатлонних комплексів, тому що там є де і відпочити, і змагатися, і розміщатись. Готелі готові, сніг є. Для літнього чемпіонату світу це буде чудове місце і для проведення зборів, і для проведення літніх змагань. І зимових також. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: