fbpx

На Бурштинській ТЕС рятувальники та медики ліквідовували уявну пожежу. ФОТО

Суспільство 09:47, 22.11, 2018

21 листопада відбувся виїзний навчально-симуляційний майстер-клас для працівників надзвичайної служби та екстреної медичної допомоги за участю польських інструкторів "Організація роботи екстрених служб при масовому випадку" на території ДТЕК Бурштинська ТЕС.

За сценарієм, на території Бурштинської теплоелектростанції відбулось загорання мазутного резервуара №2. Для ліквідації надзвичайної ситуації було організовано всі мобілізовані сили МНС, пожежної та медичної служб. Загалом катастрофа мала дві ділянки: перша – небезпечна, куди могли заходити тільки пожежники, друга – безпечна, де працівники медичної служби приймали постраждалих. Таких було 14 осіб. Всі рятівники працювали за міжнародним стандартом програми "START", який дає алгоритм дій для цих служб.

Як повідомив головний інженер Бурштинської ТЕС Олег Івасів, в реальності така подія є дуже небезпечна. Мазут, який знаходиться в блоці, має температуру спалаху 140-150 градусів. Під час заливання території відбувається загорання, і це приводить до екологічної катастрофи.

За словами заступника директора авіаційної екстреної медичної допомоги Марчіна Подгурського, в таких тренінгах є завжди дві відповідальні особи. Одна відповідає за пожежників, друга – за організацію екстреної медичної допомоги. І завдання цього навчання – показати, наскільки ці сфери між собою співпрацюють, вміють якнайшвидше організувати спільну роботу, щоб надати допомогу пораненим, транспортувати їх у машини екстреної медичної допомоги, а ті, в свою чергу, доставили за короткий термін у лікарні. І що більше служб між собою відпрацьовують подібні ситуації, то досконаліше виконують свою роботу на практиці.

Захід відбувся у рамках дводенної польсько-української науково-практичної конференції "Медичне рятівництво та екстрена медицина. Питання громадського здоров’я і організації охорони здоров’я в Польщі та в Україні", що відбулася на Прикарпатті 20-21 листопада.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: