fbpx

"Бандитська політика": на Бурштинській ТЕС працівникам заборгували 222 тис. грн заробітної плати

Суспільство 10:16, 06.01, 2018

Уже два місяці 36 працівників комбінату спортивних споруд Бурштинської ТЕС не отримують заробітної плати. За листопад і грудень борг перед людьми становить 222 тисячі гривень.

Керівництво ТЕС свідомо руйнує соціальну сферу, переконаний голова профспілки Бурштинської ТЕС Руслан Карвацький.

"Це бандитська політика. Згідно з колективним договором між "Західенерго" і профспілкою працівникам комбінату спортивних споруд зобов'язані виплачувати заробітну плату.

Є рішення суду від 13 грудня 2017 року, який зобов'язав "Західенерго" негайно виплатити 222 тисячі гривень. Однак державна виконавча служба Галицького району відмовилася виконувати його. Мовляв, керівнику дали вказівку зверху не виконувати це рішення.

Ми подали скаргу до суду на це повідомлення державного виконавця. Суд 27 грудня виніс ухвалу, якою визнав поведінку державного виконавця неправомірною", – зазначив Руслан Карвацький.

Руслан Карвацький впевнений, що ДТЕК платить і міністерству юстиції, і державній виконавчій службі, щоб змусити працівників комплексу спортивних споруд перейти в громадську організацію АМЕР без їхньої згоди.

Також керівництво ДТЕК відмовляється запускати басейн, який колись використовували всі мешканці Бурштина та навколишніх сіл, допоки тренери не розірвуть колективного договору та не перейдуть в АМЕР.

Один із лідерів партії "Рух нових сил" Юрій Дерев’янко ситуацію, яка відбувається навколо соціальних служб Бурштинської ТЕС, називає політикою "по-донецьки". 

"Коли Бурштинська ТЕС не виплачує зарплату працівникам спорткомплексу і примушує їх перейти в організацію, яка не має жодного джерела фінансування, це називається соціальний бандитизм. Те, що працівники борються, подають до суду, це абсолютно правильна позиція. І це бандитський сценарій донецьких, які вирішили господарювати таким чином і на Західній Україні.

Саме тому зараз виконавча служба чомусь не хоче виконувати рішення суду, поліція, замість того, щоб захищати інтереси профспілки, в шоломах не пускає дітей до занять спортом.

Ми будемо на це свавілля реагувати. А ті всі ділки, які зараз приїхали до Бурштина і розкаують, що їм "папа передал город", мають зрозуміти, що знаходяться в Україні демократичній та європейській", – впевнений Юрій Дерев’янко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: