fbpx

На Бурштинській ТЕС за 70 мільйонів відремонтують енергоблок

Суспільство 19:39, 06.04, 2016

На ДТЕК Бурштинській ТЕС розпочалися ремонтні роботи на енергоблоці №9. На ремонт енергоблоку №9 Бурштинської ТЕС ДТЕК спрямує більше 70 млн грн.

Цей енергоблок виробляє електроенергію для українських споживачів. Завдяки запланованому ремонту енергетики продовжать термін служби устаткування, підвищать його техніко-економічні показники, збільшать навантажувальну здатність та знизять викид шкідливих речовин в атмосферу.

Цей енергоблок введений в експлуатацію в грудні 1968 року. Попередній капітальний ремонт на ньому проводився у 2006 році. Енергоблок №9 разом з №8 постійно завантажені і беруть участь у регулюванні балансу потужності в об’єднаній енергосистемі України. Окремі елементи обладнання блоку №9 відпрацювали свій ресурс і потребують заміни. Тому на енергоблок №9 очікує капітальний ремонт впродовж 120 календарних днів.

Під час капремонту ДТЕК виконає великий комплекс робіт з ремонту котлоагрегату – поверхонь нагріву, екранної системи, системи пилеприготування та ізоляції обмурівки. Буде відремонтовано ротор турбогенератора, замінено обмотку статора електродвигуна кульково-барабанного млина. Капітально відремонтують головний блочний трансформатор та трансформатори власних потреб з ревізією активної частини.

"На сьогоднішній день надійна робота енергоблоків №8, 9, які працюють паралельно з ОЕС України, та загалом ДТЕК Бурштинської ТЕС вкрай важлива для енергетики України. Решту енергоблоків також працюють на українську частину Бурштинського енергоострова – на три західноукраїнські області, – каже Богдан Гетьман, головний інженер ДТЕК Бурштинської ТЕС. – Наразі триває середній ремонт з модернізацією енергоблоку №5. На цьому блоці вже замінено статор турбогенератора з встановленням нової сучасної системи охолодження обмотки статора вартістю 12 млн. З впевненістю можу сказати, що ремонтна кампанія 2016 року на Бурштинській ТЕС розпочата успішно, і головним результатом таких ремонтів має бути безаварійна робота усього обладнання електростанції".

З метою охорони атмосферного повітря на енергоблоці №9 відремонтують електрофільтр та замінять вал димососа. Ці роботи підвищать ступінь очистки димових газів та, відповідно, зменшать негативний вплив на навколишнє середовище.

З моменту приватизації Бурштинської ТЕС – з 2012 року і по сьогоднішній день – проведено реконструкцію двох блоків Бурштинської ТЕС  №5 і №7. Зараз енергоблок №5 проходить вже другий етап реконструкції. В оновлення обладнання, а також капітальні ремонти блоків Бурштинської ТЕС ДТЕК інвестував за цей час понад 180 млн дол. США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: