fbpx

На Черемоші затримали незаконних видобувачів гравію

Суспільство 12:56, 13.09, 2016

На річці Черемош, поблизу села Попельники Снятинського району, було виявлено автомобіль марки ГАЗ-53 та екскаватор марки ЮМЗ 6, водії яких здійснювали незаконний видобуток та перевезення піщано-гравійної суміші.

Отримавши повідомлення, поліція виїхала на місце події та задокументувала факт порушення, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Транспортні засоби було вилучено та поміщено на майданчик тимчасового утримання. Відповідно до законодавства, піщано-гравійна суміш відноситься до корисних копалин державного значення, тож такі дії є кримінально-карними. Особами, які займалися видобутком та перевезенням гравію, як встановила поліція, є жителі Снятинського району та Чернівецької області.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони або використання надр). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: