fbpx

На Чернігівщині п'яний пілот гвинтокрила зачепив лінію електропередач і знеструмив 5 сіл. ФОТО

Суспільство 17:21, 14.07, 2018

Вертоліт Мі-2 здійснив аварійне приземлення в Бобровицькому районі Чернігівської області після того, як під час обробки полів ґвинтом зачепив лінію електропередач. Без електроенергії залишилося 5 сіл.

13 липня до поліції надійшло повідомлення, що в с. Лідін вертоліт марки "Мі-2" зачепив лінію електропередач та здійснив аварійне приземлення.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Бобровицького відділення поліції ГУНП в Чернігівській області. Гелікоптер "Мі-2" проводив обробку орендованих земель агропідприємства та ґвинтом зачепив лінію електропередач напругою 10 кіловольт і здійснив аварійну посадку. Після цього чоловік покинув місце аварії, але був затриманий поліцією уже в сусідньому районі. 

Наразі пілот перебуває в лікарні, у нього підвищився тиск. За інформацією Бобровицького району електричних мереж, в результаті пошкодження лінії електропередач без електроенергії залишилося 5 сіл району, повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

За штурвалом гелікоптера був житель Кіровоградської області, який будь-яких документів на право керування гелікоптером не надав та пояснив, що вони є за місцем його проживання. За результатами медичного огляду пілот мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 281 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки польотів повітряних суден особами, які не є працівниками повітряного транспорту, якщо це створило небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків) – карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: