fbpx

На день народження франківському забудовнику Марцінків подарував грамоту виконкому

Суспільство 15:49, 24.07, 2017

У міськвиконкомі знають, коли день народження у відомого франківського підприємця Мирослава Бойка. Але не знають, чому без дозвільних документів він розібрав дах на пам'ятці архітектури місцевого значення.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав розпорядження про нагородження грамотою виконавчого комітету міської ради директора ТзОВ "Фірма "Надія" Мирослава Бойка.

"За вагомий внесок у розвиток в’їзного туризму, популяризацію міста Івано-Франківська, розвиток туристичної інфраструктури та з нагоди дня народження нагородити грамотою виконавчого комітету міської ради Бойка Мирослава Олексійовича – директора ТзОВ "Фірма "Надія",  йдеться в розпорядженні.

Нагадаємо, Мирослав Бойко з літа минулого року проводить реставраційні роботи у найдавнішому готелі міста "Дністер" на вулиці Січових Стрільців, 12. Втім, управління з питань держархбудконтролю (ДАБІ) скасувало дозвіл на проведення робіт у цій будівлі. Акт складено за відхилення від робочого проекту.

Попри це підприємець розібрав на будівлі дах та продовжує роботи.

Рішення ДАБІ означає, пояснив начальник відділу охорони культурної спадщини міста Володимир Ідак, що замовник повинен виготовити чи скоригувати проектну документацію відповідно до того, що він реально зробив. А потім він має погодити ті документи або довести будівлю до первісного вигляду.

Як повідомив головний архітектор Франківська Дмитро Нижник, у реставраційному завданні йшлося лише про реставрацію і відновлення, фарбування елементів фасадів та відновлення вітрин.

Наразі, за словами чиновників, роботи ведуться без дозвільної документації. 

Мирослав Бойко відомий також через скандальний будинок на площі Ринок, 1 поблизу міської ратуші, який звів із порушенням проекту – перевищив поверховість, закривши вигляд на ратушу з вулиці Галицької. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: