fbpx

На ділянці біля міського озера, яку влада Франківська "рятує" від забудови, освятили капличку. ФОТО

Суспільство 15:31, 07.04, 2019

В Івано-Франківську представники православної церкви освятили капличку "Святого Духа", навколо якої раніше встановили 15 хрестів.

Про освячення каплиці повідомив у мережі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Нині на запрошення православної церкви мав можливість бути присутніми на освяченні каплиці біля озера. Символічно, що відкриваємо її саме в таке велике свято Благовіщення. Окремо хочу подякувати громаді, яка зібралася на відкритті. Дякую, що бережете!" – написав Марцінків у Фейсбуці.

Нагадаємо, у грудні минулого року біля озера міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків разом із депутатами міськради та Муніципальною вартою встановили намет, щоб не допустити до ділянки забудовника – підприємця Костянтина Бородайка. Згодом за участі духовенства та міської влади на розі вулиць Південний Бульвар – Гурика встановили та освятили хрест.

Після того виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення надати дозвіл Івано-Франківській УПЦ КП на будівництво каплички "Святого Духа" на земельній ділянці площею 4 га на вулиці Південний бульвар.

Як писав КУРС, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запросив предстоятеля Православної церкви України Епіфанія до Івано-Франківська завітати на освячення каплички на ділянці біля озера.

Також Марцінків заявив, що перед тим як встановити капличку, там Івано-Франківське обласне історико-просвітницьке товариство "Меморіал" проведе розкопки – буде шукати поховання жертв німецького терору Другої світової війни.

Доки споруджували капличку, навколо неї встановили 15 хрестів.

1

Зі свого боку ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Бородайка звернулося до суду з позовом до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Управління Івано-Франківської єпархії Української православної церкви Київського патріархату про визнання недійсним рішення виконкому на встановлення каплиці. Підприємство також просило суд зобов'язати виконком та церкву звільнити земельну ділянку від тимчасових споруд і будівельних матеріалів.

Позивач також подав заяву про забезпечення позову. Тобто, доки справа розглядається в суді, "Гаразд" просить суд заборонити використовувати і забудовувати земельну ділянку, а також залучати для проведення якихось робіт комунальні підприємства, фізичні і юридичні особи.

Суд частково задоволив заяву та заборонив франківській владі та церкві проводити розкопки і ставити капличку біля міського озера, доки не завершиться розгляд справи по суті.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: