fbpx

На Долинщині немає проблем із матеріальним забезпеченням переселенців зі Сходу

Суспільство 15:59, 14.07, 2014

Перший заступник голови Долинської райдержадміністрації Ігор Лисейко провів засідання робочої групи щодо забезпечення тимчасового проживання на території району громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Як повідомили КУРСу у прес-службі Долинської РДА, у ході обговорення ситуації із переселенцями, які перебувають на території району, проаналізовано стан їхнього забезпечення житлом, соціальними виплатами, працевлаштуванням та навчанням, медичними послугами.

Члени робочої групи озвучили проблемні питання, що виникають під час виконання зазначених завдань, висловили бачення щодо можливих шляхів їх розв'язання, окреслили подальші плани роботи та визначили першочергові завдання щодо позитивного вирішення ряду організаційних питань, зокрема: зустрічі тимчасових мігрантів; укладання з ними трьохсторонніх угод; забезпечення належними умовами проживання на території району, харчуванням, лікуванням, необхідними засобами гігієни, одягом, взуттям; надання правової та психологічної допомоги; отримання одноразової грошової допомоги та інших видів соціальних виплат.

Крім цього, присутні визначили місце збору продуктів харчування та інших необхідних речей, що зможуть принести небайдужі жителі Долинщини для мешканців з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

На цей час на території району перебувають 16 осіб із АР Крим, Луганська та міст Луганської області, які мають усі необхідні побутові умови. Їм забезпечено надання належних медичних послуг, виплат різних видів соціальних допомог, пенсій. Робота щодо організації тимчасового проживання на території району мешканців південно-східних областей України та АР Крим ведеться належним чином, і в районі немає суттєвих проблем у цьому важливому питанні.

"Ситуація у країні складна, кількість осіб, які змушені покинути власні домівки, щодня продовжує збільшуватися. Сьогодні на нас лежить відповідальність за долю цих людей, і ми повинні зробити все від нас залежне, щоб забезпечити їх тимчасовим житлом, медичною допомогою, доступом до шкільної освіти, працевлаштуванням та отриманням соціальних виплат", – зазначив Ігор Лисейко, а також наголосив на важливості вжиття заходів щодо безпеки перебування осіб, які прибуватимуть на тимчасове проживання у район, та організації широкого інформаційного супроводу діяльності робочої групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: