fbpx

На Долинщині затримали підозрюваних у вбивстві трьох оленів та двох козуль

Суспільство 16:36, 11.04, 2017

Під час проведення патрулювання мисливських угідь ДП "Вигодське лісове господарство" 8 квітня приблизно о 02.45 год в урочищі Солотвино (Бризинець) Людвиківського лісництва єгерська служба спільно з поліцією зупинили автомобіль ВАЗ 2104, за кермом якого був нетверезий водій.

"На вимогу пред’явити документи з автомобіля вийшов водій Коваль Михайло Юрійович, 02.03.1984 р. н., мешканець села Рахиня. В рухах та розмові водія вбачались ознаки алкогольного сп’яніння. В салоні автомобіля сиділи три пасажири, поруч з водієм – Білянський Мар’ян Миколайович, 11.06.1993 р. н. мешканець села Слобода-Долинська, біля нього лежала складена рушниця ТОЗ-120, калібру 12 з підствольним ліхтарем та фарошукач з підключенням в прикурювач автомобіля, власником рушниці виявився Білянський М. М. Позаду сиділо двоє – Іванів Володимир Ігорович, 26.08.1986 р. н., мешканець села Слобода Долинська, та Цап Віталій Зіновійович, 01.05.1989 р. н., мешканець села Тростянець", – йдеться на сторінці ДП Вигодське лісове господарство.

Всіх чотирьох доставили у Долинський відділок поліції. По прибуттю у відділок підствольний ліхтар з рушниці зник, а водій заперечував, що він був за кермом свого автомобіля. Пройти освідчення на предмет вживання алкоголю відмовився.

На запитання, що вони робили поблизу села Мислівка вночі, "четвірка" заявила, що їхали продовжувати свято Благовіщення в кафе "Ярослав" (котре вже більше року не працює).

Відповідно до ст. 12 Закону України "Про мисливське господарство і полювання", перебування осіб на дорогах загального користування з продукцією полювання або з будь-якою зібраною розчохленою стрілецькою зброєю прирівнюється до полювання. За приписами статті 20 цього ж Закону забороняється полювання у заборонений, зокрема у темний, період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу) та застосування освітлювальних приладів, що є грубим порушенням правил полювання.

За ст. 255, 242 КУпАП Білянського притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил полювання відповідно до ч. 1 ст. 85 цього ж Кодексу та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1020 (одна тисяча двадцять) грн, подано клопотання на позбавлення членства в Долинській РО УТМР та анулювання дозволу на право зберігання та носіння мисливської вогнепальної зброї. На Коваля, який керував автомобілем з явними ознаками алкогольного сп’яніння, складений відповідний протокол, який передбачає позбавлення водійських прав або штраф.

Як повідомили у Вигодському лісовому господарстві, на місці затримання цих осіб 19-21 січня 2017 року, на Йорданські свята, знайшли вбитих трьох оленів, а неподалік від цього місця двох козуль, чим було завдано збитків державі в розмірі 61 000 гривень.

"Почерк знайомий. Це дає підстави вважати, що ці особи на велике релігійне свято Благовіщення мали намір убивати в тих же лісових масивах і могли знати, де в нічний час знаходяться лісові мешканці", – йдеться у дописі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: