fbpx

"На ДТЕК Бурштинській ТЕС принижують гідність людей", – депутат Бурштинської міськради Ігор Дулик

Суспільство 14:03, 30.12, 2017

Уже 2 місяці компанія ДТЕК тримає 40 працівників комбінату спортивних споруд Бурштинської ТЕС в заручниках. Адже не погоджується виплатити їм зароблені гроші, а це близько 250 тисяч гривень.

Мовляв, кошти через профспілку не виділить, адже там їх розкрадуть, розповідає депутат Бурштинської міськради від фракції "Воля" Ігор Дулик, повідомляє прес-служба партії.

Тож керівництво ДТЕК Бурштинської ТЕС змушує тренерів комбінату спортивних споруд написати заяви про перевід у АМЕР – громадську організацію, співзасновником її є міська рада, яка має залучати інвестиції в Бурштин. 

"В серпні цього року АМЕР підписала договір з Бурштинською ТЕС "ДТЕК Західенерго" про співпрацю. Тоді ДТЕК гарантував проплату зарплат для працівників комплексу спортивних споруд. А зараз вони примушують людей звільнитися з ДТЕК і влаштуватися на роботу в АМЕР", – каже депутат.

Аби врегулювати ситуацію, на засіданні сесії Бурштинської міськради депутат від фракції "Воля" Ігор Дулик ініціював проект рішення, аби розірвати договір між ДТЕК та АМЕР. 

"Ми повинні заступитися за людей і підштовхнути ДТЕК таки виплатити зарплату, – впевнений Ігор Дулик, – людей не можуть передавати у структуру, яку створила Бурштинська міська рада. Ми шукаємо компроміси, аби виплатити людям зарплату. Однак ДТЕК далі впирається, починає хитрувати. Якщо профспілковий комітет краде гроші – доведіть це, не треба робити людей заручниками особистісних конфліктів. Закінчується рік, йдуть свята, люди не мають за що жити. Зараз люди мають соціальні гарантії, адже працюють в ДТЕК. В АМЕР ані люди не хочуть писати заяви, ані АМЕР не може прийняти їх. До прикладу, якщо АМЕР розформують, люди просто залишаться на вулиці".

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: