fbpx

На екрани незабаром вийде перший український трилер

Культура 19:40, 29.12, 2014

У березні 2015 року у прокаті з'явиться фільм "Смертельно живий".

Згідно із сюжетом, головний герой-письменник отримує СМС з невідомого номера з віщуваннями майбутнього, які збуваються. Знайти автора повідомлень у чоловіка не виходить, і він покидає цю затію, доки не отримує чергове загадкове послання. 

Кінострічку знімали за рахунок групи українських інвесторів, але бюджет поки що не розголошують. Зйомки проходили у Києві та Чернігові, передає КУРС із посиланням на Корреспондент.net.

"Ми довго не могли знайти одну із найважливіших локацій – дім головного героя, але відпочиваючи у своєму рідному Чернігові, я випадково натрапив на будівлю, яка нам ідеально підходила",  розповів режисер, сценарист і один з головних героїв трилера Максим Стецков. 

Фільм надійде в прокат у березні 2015 року. На сьогодні домовленість вже є з 80 кінозалами в десятках міст, серед яких Київ, Львів, Дніпропетровськ, Харків та Одеса. Окрім цього, зараз відбуваються переговори з представниками всеукраїнських телеканалів про прем'єру фільму на телебаченні, а ближчим часом очікується, що у трилера з'явиться іноземний sales-агент.

"На даний момент український кінематограф знаходиться у точці "неповернення" і потребує приватних інвестицій та співпраці, а також правильної державної стратегії розвитку галузі",  вважає виконавчий продюсер фільму Ілля Свідлер.

За його словами, загальний об'єм фільмів, які зараз виготовляються в Україні, можна розділити на дві умовні категорії: фестивальне і комерційне кіно. Впродовж 2013-2014 років випустили понад сотню різних фільмів як за фінансової підтримки держави, так і без неї. При цьому технічний і змістовий рівень фільмів значно виріс. 

За словами продюсера, за два роки в Україні вийшли у світ ігрові фільми "Тіні незабутих предків", "Поводир", "Плем'я", "Ломбард", "Такі красиві люди", документальні "Майдан", "Вавилон'13" і анімаційні "Дівчина з риб'ячим хвостом", "Крамниця співочих пташок", "Бабай". Також вийшло кілька дитячих та сімейних фільмів, серед яких "Іван Сила" і "Трубач".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: