fbpx

На фермі “Даноші” у Студінці коровам вмикають музику

Суспільство 12:25, 05.03, 2015

Тваринницька ферма в селі Студінка Калуського району була одним із пунктів семінару-навчання "Розвиток галузі молочного тваринництва в області", який організував Департамент агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА.

Основна мета семінару від Департаменту АПК облдержадміністрації – ознайомити керівників районних управлінь агропромислового розвитку та фермерів області з роботою успішних тваринницьких господарств краю. Відтак учасники відвідали такі сільськогосподарські підприємства Галицького, Калуського та Тисменицького районів, як ПСП "Рідна земля", ДП "Ямниця", ТзОВ "Даноша" та родинна ферма Романа Щупака, інформують Вікна.

Як зазначила директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Марія Савка, розвиток тваринницької галузі є стратегічним напрямком діяльності обласної влади, а тому на Прикарпатті планується реалізація низки програм та залучення іноземних інвестицій, зокрема для розвитку молочних кооперативів.

Власне про виробництво молока йшлося на фермі компанії "Даноша". Присутнім показали, що приміщення реконструйовані відповідно до сучасних європейських екологічних стандартів, а для тварин створені належні умови. У стайні гості побачили автоматичний молокопровід, сучасну систему відведення гною та радіоприймач, з якого лунала музика. Керівник ферми Петро Нечипор детально відповів на всі питання та провів екскурсію фермою для учасників семінару.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: