fbpx

На Porto Franko Гогольfestі у Франківську Прохасько прочитає авторську нічну казку, сидячи в кріслі-качалці

Культура 16:33, 14.05, 2016

Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль Porto Franko Гогольfest, який проходитиме 8-12 червня в Івано-Франківську, оголосив події та учасників програми "Експериментальна і класична музика".

Як писав КУРС, одним з головних дійств стане "Нічний концерт" з піжамним дрес-кодом, який буде тривати з 23:00 до 6:00 у фойє Обласного музично-драматичного театру ім. І. Франка.

На "Нічному концерті" виступить письменник Тарас Прохасько, який прочитає авторську нічну казку, сидячи посеред сцени в кріслі-качалці, повідомляє фундація "КультАура".

В рамках програми "Експериментальна і класична музика" відбудеться проект "Електроакустична церква", який пройде у стінах костьолу XVII сторіччя – Музеї мистецтв Прикарпаття. 

"Це будуть два дні електроакустики в бароковому просторі, – каже куратор програми експериментальної і класичної музики Ілля Разумейко. – На місці, де колись був вівтар, розташуються музиканти зі своїми інструментами".

Приміщення колишньої церкви облаштують звуковою і  світловою технікою. У проекті візьмуть участь відома українська композиторка експериментальної музики Алла Загайкевич, медіа-художники з команди TenPoint та австрійський музикант Карлхайнц Ессель зі своїми авторськими творами.

Ессель представить композицію, в якій змішана музика всіх релігій.

"Вона поєднує звуки католицького хоралу, православного хору, єврейських наспівів, мугаму і ритуальних мелодій різних народів", – поділився Ілля Разумейко.  

Також Карлхайнц Ессель зіграє композиції на основі творів відомого австрійського постмодерніста українського походження Андреаса Окопенка та проведе перформанс в одному з кінотеатрів міста разом зі своїм сином – відеоартистом Сімоном Есселем.

Ще одна подія фестивалю Porto Franko Гогольfest – великий симфонічний концерт з використанням віджеїнгу за участі датської піаністки Елізабет Нільсен і скрипальки з Болгарії Іви Недевої, які зіграють в супроводі Івано-Франківського симфонічного оркестру.

Нагадаємо, з 8 по 12 червня 2016 року Івано-Франківськ перетвориться на культурну столицю України, місто першим в Україні проводитиме мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "PORTO FRANKO ГогольFEST".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: