fbpx

На форумі у Чехії франківці презентували проекти "Водоекотехпрому" у пошуках інвесторів. ФОТО

Суспільство 08:48, 28.01, 2017

Офіційна делегація з Івано-Франківська на чолі з міським головою Русланом Марцінківим та директором КП "Івано-Франківськводоекотехпром" Миколою Саєвичем стала учасником форуму чеських та українських міст у Празі, присвяченому обговоренню програм розвитку житлово-комунального господарства на місцях.

Івано-Франківськ презентував досягнення у напрямку впровадження проекту "Реконструкція очисних споруд", який реалізували протягом 2012-2015 рр. Реалізація другої його частини – "Будівництво лінії обробки мулу" – матиме значний екологічний та економічний ефект. Зокрема, це дозволить отримувати біогаз і виробляти електроенергію в кількості 3,5 млн кВт год./рік, зменшити кількість мулу, що утворюється в результаті очищення стічних вод, у 50 разів, та зменшити на 80% кількість викидів метану в атмосферу, інформує прес-служба МВК.

"Івано-Франківськводоекотехпром" наразі має комплексний проект для залучення інвесторів. З його покроковою схемою під час візиту ознайомили стратегічну компанію "Eastern gate", яке допоможе залучити грантове фінансування.

Також мали нагоду відвідати професійну школу у місті Високе Мито, де готують фахівців комунальної та інфраструктурної галузі. Русланові Марцінківу вдалось домовитись про співпрацю між освітнім закладом та Івано-Франківськом. Як результат – можливо, вже наступного року перші українські студенти зможуть навчатись у Чехії.

"Комунальна галузь Івано-Франківська потребує значної реконструкції. Що стосується житлового комплексу, місто власними зусиллями виконує потрібні роботи. Але є проекти, які неможливо профінансувати лише з міського бюджету. "Реконструкція системи водопостачання та відведення" один із таких. Але це крок надзвичайно потрібний для міста. Тому нам потрібно залучити зовнішні грантові кошти на його реалізацію. Це для нас стало ціллю чеського форуму", – зазначив Руслан Марцінків.

Він також підкреслив, що важливо вивчати досвід інших країн щодо реалізації таких проектів. На прикладі функціонування системи водопостачання у чеському місті Пардубіце франківській делегації продемонстрували раціональне використання ресурсів під час будівництва каналізаційних та водогінних споруд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: