fbpx

На Франківщині під'їзди багатоквартирних будинків можуть опинитися без світла

Суспільство 11:27, 24.10, 2016

Прикарпатські енергетики звертаються до співвласників багатоквартирних будинків із закликом налагодити договірні відносини із обленерго для забезпечення безперебійного освітлення під'їздів, сходових та ліфтів до 30 листопада. В іншому випадку – світла не буде.

Для того, щоб у місцях загального користування вашого багатоквартирного будинку – у під’їзді, на сходових, у підвальних та горищних приміщеннях, у ліфтах – було світло, співвласники будинку мають укласти відповідний договір про постачання електричної енергії з ПАТ "Прикарпаттяобленерго", інформують у компанії.

Для цього потрібно:
1. Вибрати форму управління будинком. 
2. Подати заяву та необхідні документи у центр обслуговування клієнтів ПАТ "Прикарпаттяобленерго" (м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 17) для укладення договору про постачання електричної енергії. 
3. Забезпечити експлуатацію внутрішньобудинкових електричних мереж відповідно до Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів.

У випадку, якщо договір не буде укладено до 30 листопада, згідно з вимогами чинного законодавства, електропостачання місць загального користування будинку буде припинено з 1 грудня 2016 року. 

Нагадаємо, що згідно з наказом КП "Єдиний розрахунковий центр" (КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія") протягом 2013-2016 років 516 багатоквартирних будинків зняті з балансу та управління КП "ЄРЦ" і передані співвласникам (мешканцям) будинку в самоуправління.

Згідно зі ст. 7 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" співвласники багатоквартирного будинку зобов’язані забезпечувати технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових електричних мереж, а також своєчасно сплачувати за електроенергію, використану для освітлення місць загального користування (сходові, загальні коридори і т. п.) та роботи ліфтів.
Додаткову інформацію щодо укладання договорів на електропостачання можна отримати на сайті компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: