fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • На Франківщині батьки 23% дітей, які перехворіли інфекційними захворюваннями, підробили довідки про вакцинацію

На Франківщині батьки 23% дітей, які перехворіли інфекційними захворюваннями, підробили довідки про вакцинацію

Здоров'я 10:43, 24.04, 2019

Медики наголошують, що відсоток вакцинованих від кору українців зростає. Проте трапляються випадки, коли хворіють і діти, які отримали дві дози вакцини. В Івано-Франківській області 23% таких дітей, чиї батьки сфальсифікували довідки.

Про це розповіли на брифінгу щодо проведення Європейського тижня імунізації в Івано-Франківську головна спеціалістка, експертка з дитячої імунології ДОЗ ОДА Галина Бенько та дитячий позаштатний інфекціоніст міського управління охорони здоров’я Вероніка Васьків.
 
Як наголосили фахівці, вакцинація має велике значення. За статистикою Міністерства охорони здоров'я, за минулий тиждень захворіло 129 тис. осіб, двоє людей померло. Також не зменшується кількість хворих на кір. В Україні за останній тиждень захворіло 2300 осіб. У зоні ризику і діти, і дорослі. Дієвим засобом від кору є вакцинація, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
"Ми вакцинуємо дітей від кашлюку, дифтерії і правця. Цього року зросла кількість осіб, які отримали вакцинацію від грипу. Якщо ви підписуєте декларацію, сімейний лікар має повідомити про наявність вакцин та запропонувати пройти вакцинацію", – зазначила Галина Бенько.

Інфекціоніст Вероніка Васьків зазначає, що вакцин є достатньо. Тож лікарі закликають батьків  щеплювати своїх дітей. Минулого року було лише кілька випадків захворюваності на кір серед дітей, а цього року в області захворіло 270 діток. Медики наголошують, що через грип та кір можуть бути ускладнення.

Зазначимо, кожного року з 24 по 30 квітня Всесвітня організація охорони здоров’я проводить Всесвітній тиждень імунізації. Цього року він проходитиме під гаслом "Захистимося разом:#вакцини працюють!" 

Головна мета – підвищити рівень обізнаності населення про важливість повноцінної імунізації протягом усього життя, а також необхідність усунення прогалин у вакцинації.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: