fbpx

На Франківщині після укрупнення кількість судів може зменшитись майже вдвічі

Суспільство 19:20, 15.11, 2017

На позачерговому XIV з’їзді суддів голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк розповів, скільки орієнтовно залишиться місцевих загальних судів після проведення процедури укрупнення.

Про це повідомляє видання "Закон і Бізнес".

Так, сьогодні кількість місцевих загальних судів – 663. 

"Це включаючи суди Автономної Республіки Крим, 32 суди Донецької та 18 судів Луганської областей, які знаходяться на території проведення АТО і не працюють", – уточнив очільник ДСАУ.

Після проведення укрупнення, за словами Холоднюка, замість 663 судів з’явиться 266 чи, можливо, 270 окружних установ. В Івано-Франківській області кількість судів може зменшитись із з 17 до 9.

До того ж, повідомив голова ДСАУ, указ Президента, яким буде визначена нова мережа місцевих загальних судів, має з’явитися до кінця 2017-го. Утім, на переформатування судів піде кілька років.

За словами Холоднюка, це ще не точні цифри та не остаточний варіант судової карти. Попередньо проводитимуться консультації: пропозиції направлені в апеляційні суди, також їх отримають місцеві загальні суди.

"Жодного рішення без згоди голів апеляційних судів прийнято не буде", – запевнив керівник ДСАУ.

При цьому він додав: кількість працівників апарату в цих судах не скоротиться, а от число суддівських посад зменшиться приблизно на 100. Холоднюк запевнив, що скорочуватимуть лише вакансії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: