fbpx

На Франківщині планують створити новий обласний стаціонарний оздоровчий заклад для дітей

Суспільство 13:59, 24.04, 2018

Цього року планується оздоровити не менш ніж 4200 дітей з Івано-Франківської області.

Про забезпечення в області організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року йшлося на колегії Івано-Франківської облдержадміністрації.

Заступник голови ОДА Богдан Кобилянський доповів, що загалом за 2017 рік в області на оздоровлення дітей було освоєно понад 16,1 млн грн. Путівки отримали діти пільгових категорій.

Чиновник також нагадав про два нещасні випадки, які сталися минулого літа з дітьми під час відпочинку в таборах: в оздоровчому таборі "Вікторія" в Одесі під час пожежі загинули три дитини та у таборі "Факел" в Бердянську загинула дитина через те, що їй невчасно надали медичну допомогу.

Голова ОДА Олег Гончарук зазначив, що важливим завданням влади є забезпечити безпечний і змістовний відпочинок дітей в області. Він доручив відкрити гарячу лінію, на яку люди зможуть повідомляти про будь-які порушення.

Також доручив Кобилянському провести роботу з головами райдержадміністрацій щодо можливості розміщення дітей зі східних областей не лише у санаторних закладах, а й в приватних закладах чи у сім’ях звичайних мешканців. Минулого року область відвідали більш як тисяча дітей зі Сходу.

"До початку оздоровчої кампанії залишається ще достатньо часу – понад місяць… Вона буде проведена на належному рівні",  завершив доповідь Кобилянський.

Заступник голови обласної ради Василь Гладій запропонував створити обласний стаціонарний оздоровчий заклад, куди можна буде спрямувати кошти з бюджету області, щоб надавати якісні послуги з оздоровлення дітей.

"Сьогодні ті заклади, які є в нашій області, працюють на повну потужність і надають послуги з оздоровленню. З них ми маємо тільки три проблемні. Але ми не маємо обласного комунального оздоровчого закладу",  сказав Гладій.

Він зазначив, що депутати зможуть підтримати рішення про створення такого закладу на сесії, однак цього року здійснити це вже не вдасться. До наступного року можна буде знайти відповідне приміщення, виділити кошти, зробити реконструкцію. Таким чином, в області збільшиться кількість оздоровчих закладів, а відповідно і можливість забезпечити відпочинком більшу кількість дітей.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: