fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На Франківщині п'яний водій на "євробляхах" наїхав на двох поліцейських та зачепив службовий автомобіль – чоловік у розшуку

На Франківщині п'яний водій на "євробляхах" наїхав на двох поліцейських та зачепив службовий автомобіль – чоловік у розшуку

Суспільство 13:44, 12.04, 2018

Вчора неподалік с. Рибне Тисменицького району екіпаж працівників сектору реагування патрульної поліції Тисменицького відділу поліції намагався зупинити водія автомобіля "Опель Вектра", який втік з місця події, пошкодивши службовий автомобіль поліції та спричинивши легкі тілесні ушкодження інспекторам.

Поліцейські отримали інформацію про те, що водій автомобіля марки "Опель Вектра" на польських номерах керує вказаним транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, інформує СК ГУНП в Івано-Франківській області.

Поліція виявила цей автомобіль у с. Старий Лисець Тисменицького району. Щоб зупинити його, працівники поліції подали звуковий сигнал та увімкнули червоні проблискові маячки. Однак водій автомобіля ці та інші вимоги правоохоронців проігнорував.  

Рухаючись в с. Підлісся Тисменицького району автодорогою Н-10 "Стрий – Чернівці", водій автомобіля марки "Опель Вектра" зупинився, після чого інспектор підійшов до нього. Представившись, висловив водію вимогу вимкнути двигун та надати документи для перевірки. Однак водій, перебуваючи в салоні свого автомобіля, поводив себе зухвало, не бажав виконувати законні вимоги працівників правоохоронного органу та розпочав рух автомобілем заднім ходом. Він намагався утекти з місця події, при чому наїхав на працівника поліції. Відтак порушник почав різко рухатись в сторону іншого працівника поліції, на якого також наїхав, а потім ще й допустив зіткнення зі службовим автомобілем, спричинивши вм’ятини та подряпини.

Інспектор, усвідомлюючи загрозу життю та здоров’ю своєму та колеги, з метою попередження подальших злочинних дій водія, оголив вогнепальну зброю та привів її у готовність, після чого здійснив попереджувальний постріл вгору. Однак і після цих дій на вимоги працівника правоохоронного органу водій не реагував. Тому інспектор, переконавшись, що його дії не завдадуть шкоди стороннім особам, знову вистрілив тричі у шини автомобіля "Опель Вектра", але водій втік.

Потім працівники поліції у лісі неподалік с. Старий Лисець виявили покинутий автомобіль.

Внаслідок такої ситуації працівник поліції отримав тілесні ушкодження у вигляді садна лівої гомілки та правого передпліччя, інший – садна м’яких тканин правого передпліччя.  

На цей час правоохоронці розшукують водія-втікача. Його особа встановлена.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дії зловмисника кваліфіковано за ознаками вчинення кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 2 ст. 342 (опір працівникові  правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: