fbpx

На Франківщині шахраї обдурили двох пенсіонерок

Суспільство 22:05, 01.08, 2016

Шахраї обдурили пенсіонерок у в Долинському районі та Коломиї. Одній – поміняли сувенірні гроші на справжні купюри, в іншої – забрали гроші під оманливим приводом обміну на валюту.

Про це повідомили КУРСу в ГУ НП в Івано-Франківській області.

У Долинському районі у 82-річної пенсіонерки шахраї видурили 8000 гривень. Зі слів потерпілої стало відомо, що напередодні до її квартири прийшли невідомі особи – чоловік та жінка. Представившись працівниками соціальних служб, шахрайським шляхом пара увійшла в довіру до старенької та під приводом обміну грошової валюти, наявних у них нібито крупних купюр, випросили у жінки 8000 гривень дрібнішими. Жінка отримала "грубі гроші" і положила у сховок. Викрила злочинний обмін племінниця потерпілої із Івано-Франківська, яка приїхала навідати тітку. Вислухавши дивну розповідь, приглянулася до грошей і виявила, що вони з грифом "сувенірні". З цим повідомленням і звернулася до поліції.

Подібне шахрайство спіткало 78-річну пенсіонерку із Коломиї. Знайомий потерпілої звернувся до поліції і повідомив, що до літньої жінки у квартиру завітали двоє чоловіків, які увійшли в довіру і шахрайським способом видурили 4000 гривень під приводом обміну доларів на гривні. Спочатку їй дали долари, але так часто їх то давали, то забирали, то такими купюрами, то іншими, що так заморочили бабусі голову, що та незчулася, як в результаті залишилася і без доларів, і без гривень.

За наведеними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліція розшукує злочинців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: