fbpx

На Франківщині 700 учасників змагаються у пригодницьких перегонах Gorgany Race

Стиль життя 15:33, 29.06, 2018

У п'ятницю, 29 червня, у селі Пасічна Надвірнянського району стартував пригодницький забіг Горганами – Gorgany Race.

"Учасники лише о 7:00 отримали контрольні карти з усіма точками. Вони до самого старту не знають, куди йдуть, і всю стратегію вибудовують за три години до старту, – говорить Станіслав Провальний, голова організаційного комітету. – Змагання відбуваються вже вдванадцяте, традиційно у чотирьох категоріях".

Стартували об 11:00. Учасники почнуть фінішувати сьогодні з 22:00 і продовжать фінішувати до завтра 17:00. Територія змагань поділена на квадрати, які патрулюють рятувальники, є чергові автівки, які готові виїхати на допомогу, пише Репортер.

"За всю історію змагань ніхто не загубився. Більшість вже йде не вперше. Після фінішу ми перевіряємо усіх учасників і, якщо хтось не дійшов до фінішу, – обдзвонюємо", – додає Провальний.

Цьогоріч зареєструвалися 700 учасників. Вони долатимуть одну із чотирьох дистанцій, на якій за контрольний час необхідно пройти визначену кількість контрольних пунктів. На дистанцію в 40 км учасники мають 12 годин, 80 км – 24 години, 110 км – 30 годин. Крім того, на велодистанцію у 150 км на велосипеді та ще 30 км пішки – 30 годин.

Усі відстані – орієнтовні, адже учасники можуть проходити контрольні пункти у довільному порядку.

Участь у перегонах Gorgany Race беруть команди чисельністю від 2 до 4 осіб віком 18+. Неповнолітнім дозволяється брати участь лише у команді разом з одним із батьків.

Олександр Гром'як з Тернополя бере участь у перегонах уже не вперше. У команді зі своїм товаришем вони долатимуть велодистанцію 150+30.

"Це вже, мабуть, вп’яте – ми і в призи потрапляли, і перемагали. А одного разу просто зійшли з дистанції, бо дуже гарна колиба дорогою трапилася", – сміється Олександр.

Каже, особливо до перегонів не готуються. Гром’як працює вчителем фізкультури, а у вільний час мандрує велосипедом.

Олександр Жмудовський з Кам’янця-Подільського каже, на призи не розраховує.

"Ми йдемо прогулятися в задоволення. Не всі контрольні пункти беремо, але спринт долаємо завжди", – говорить Олександр.

Цьогоріч його напарниця – дружина колеги Ірина Резніченко. Каже, повністю довіряє Олександру, тому налаштована пройти всю дистанцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: