fbpx

На Франківщині створять притулки для постраждалих від домашнього насильства

Суспільство 14:40, 03.10, 2018

Нещодавно Уряд дав доручення керівництву областей про відкриття притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, та мобільних бригад соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства, при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Днями під головуванням заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Богдана Кобилянського відбулося чергове засідання міжвідомчої ради облдержадміністрації з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.
Притулки будуть створювати місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до потреб територіальної громади, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Це будуть місця безпечного тимчасового перебування та комплексної допомоги з наданням психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг.

Своєчасне отримання у притулках якісних соціальних і реабілітаційних послуг жертвами домашнього насильства сприятиме відновленню їхніх соціальних функцій, морального, психічного та фізичного здоров’я.

Обговорили також план проведення інформаційної кампанії до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який щороку відзначають в Україні 18 жовтня. Саме у цей день в області планується проведення вуличних акцій "Хода за свободу" з метою інформування населення про ризики та небезпеки злочину торгівлі людьми із залученням громадських організацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: