fbpx

На Франківщині утворять Коломийську об’єднану територіальну громаду

Суспільство 17:40, 20.07, 2018

Таке рішення депутати Коломийської міськради прийняли на останньому засіданні 19 липня.

Коломия створить об’єднану громаду з чотирма суміжними сільськими радами, до складу громади, згідно з рішенням, увійдуть громади Саджави, Іванівців, Шепарівців та Товмачика, пише Галицький кореспондент.

Так, підтримавши рішення 24 голосами, міська рада вирішила схвалити проект рішення про добровільне приєднання Шепарівцівської сільської територіальної громади села Шепарівці Коломийського району, Товмачицької сільської територіальної громади села Товмачик Коломийського району, Іванівецької сільської територіальної громади села Іванівці Коломийського району, Саджавської сільської територіальної громади сіл Саджавка та Кубаївка Надвірнянського району Івано-Франківської області до Коломийської міської об’єднаної територіальної громади.

"Сьогодні, на відміну від інших міст Прикарпаття, Коломия найдалі просунулася у приєднанні сіл і об'єднанні їх у громади. Цим рішенням пройдуть ще один етап. Найважливіше – знайти і збалансувати тут усі інтереси учасників об'єднання, адже реформа покликана підняти рівень життя, достатку, щоб було не лише велике бажання жити у містах, але й у селах, які стануть частиною великої громади", – зазначив Руслан Панасюк, директор Центру розвитку місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: