fbpx

Фестиваль "Карпатське коло" на Франківщині приверне увагу до екологічних проблем

Культура 16:47, 06.07, 2016

Бережімо Карпати – врятуймо Україну! Під таким гаслом протягом 21 – 24 липня у мальовничому гуцульському селі Шешори, що на Косівщині, відбудеться унікальне для України дійство – екоетнофестиваль "Карпатське коло".

Фестивалем організатори прагнуть привернути увагу до "лисих" Карпатських гір, актуалізувати питання збереження екологічної та етнічно-культурної спадщини Карпат.

"Фесту такого формату ще не проводили в Україні, – розповідає віце-президент фестивалю "Карпатське коло", керівник ГО "Берегиня роду" Марія Пахолок. – "Карпатське коло" стало трансформованим продовженням екофестивалю "Лолин", що торік проводили в Долинському районі. Ми довели, що фестиваль без алкоголю і цигарок може бути надзвичайно цікавим".

В рамках фестивалю відбудуться народно-мистецькі, музичні, екологічні, освітні та інші розважальні та пізнавальні програми. Організатори пропонують відвідувачам альтернативний спосіб відпочинку, який дасть змогу активізувати їх творчий і пізнавальний потенціал. Так, під час "Карпатського кола" реалізують різноманітні екопроекти (екобудівництво, пермакультура, використання сонячної енергетики, вирощування органічних продуктів тощо). Також гостям заходу презентують чимало пізнавальних майстер-класів за участю провідних українських та зарубіжних лекторів.

Основну увагу зосередять на боротьбі зі споживацьким суспільством, правильному сортуванні сміття і найголовніше – протидії масовому вирубуванню лісів.

Насиченою буде етнопрограма фестивалю: найкращі гуцульські гурти, танці, ентодискотека, національні бойові мистецтва й навіть театр. Зокрема, відвідувачів здивує перший український театр на західноукраїнських землях, один із найстаріших театрів України – Коломийський академічний обласний український драматичний театр ім. Івана Озаркевича з виставою "Гуцульський рік".

На фестивалі можна буде познайомитись з автентичними ремеслами: ткацтвом, ліжникарством, керамікою, різьбярством, писанкарством. Також гостям демоструватимуть найкращі стрічки Сергія Параджанова. Особливу увагу організатори присвятили дітям. Зокрема, для них проведуть майстер-класи з арт-терапії та танців. Організатори обіцяють відвідувачам незабутні враження, гуцульський колорит, безцінний досвід та активний відпочинок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: