fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На Франківщині завершують облаштування унікального будинку для сиріт з інвалідністю – потрібна допомога. ФОТО, ВІДЕО

На Франківщині завершують облаштування унікального будинку для сиріт з інвалідністю – потрібна допомога. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 14:54, 28.05, 2019

Волонтери БО "Українська благодійницька мережа" завершують облаштування Оселі Віри, Надії та Любові у селищі Обертин Тлумацького району. Тут житимуть четверо сиріт з інвалідністю, які переїдуть із Залучанського дитячого будинку-інтернату.

Минулої неділі четверо молодих людей, які зараз перебувають інтернатах, вперше відвідали свою майбутню домівку  будинок підтриманого проживання Оселя Віри, Надії та Любові.
Нагадаємо, у вересні 2017 року Українська благодійницька мережа за благодійні кошти придбала будиночок на 125 кв. м. в Обертині для облаштування житла для осіб з інвалідністю 

Зазначимо, підтримане проживання – передовий світовий досвід влаштування людей з інвалідністю, які не мають сім’ї або втратили її та постійно проживають з підтримкою у невеликих (не більш як на 6-8 мешканців) групових спільнотах, умови в яких максимально наближені до домашніх.

З 2017 року розпочалась реконструкція житла під потреби майбутніх мешканців. На ремонти та придбання необхідних меблів залучають кошти благодійників.

Інші поодинокі осередки підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю в Україні також створені та продовжують створюватися переважно завдяки зусиллям волонтерів, благодійників, громадських та благодійних організацій.

"Якщо нам вдасться запровадити цю модель, це буде дуже добрий приклад співпраці волонтерів і влади. Волонтери дали початок цьому будиночку, а за рахунок бюджетних коштів  соціального замовлення, його можна буде підтримувати. Першими чотирма мешканцями цього будинку є четверо вихованців соціальних інтернатів. Вони є сиротами з інвалідністю. Вони старші 18 років, але опинилися в інтернаті у малому віці",  розповідає керівник БО "Українська благодійницька мережа" Василь Футерко.  

У будинок першочергово потрібні меблі, без яких заселення перших мешканців неможливе.

Як допомогти?
– № картки ПриватБанку 5169 3324 0543 6935 (у коментарі просимо зазначити: "Допомога на Оселю");
– актуальний список необхідного за посиланням >>.
Детальніше (звітність, документи на будинок тощо) тут >>.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: