fbpx

На Франківщину пішли безплатні стенти для екстрених операцій при гострому інфаркті міокарда

Здоров'я 19:50, 13.04, 2018

МОЗ розподілило в регіони сучасні стенти для безоплатного стентування в екстрених випадках при гострому інфаркті міокарда.

На виділені із держбюджету 2017 року кошти були закуплені високоякісні стенти та супутні медичні вироби провідних виробників США та Європи для проведення екстреної імплантації пацієнтам в перші години гострого інфаркту, йдеться на сайті МОЗ.

Чергова партія стентів у кількості 5323 шт. була розподілена у регіони, зокрема  у заклади, підпорядковані МОЗ України. Також регіони отримали необхідні медичні вироби для стентування коронарних судин, а саме: направляючі катетери  7833 шт., ангіопластичні катетери  2000 шт., балони-катетери  1390 шт. та інтродюсери  4198 шт.

Кількість розподілених по регіонах стентів  у таблиці.

1

Детальну інформацію про заклади охорони здоров’я, а також кількість отриманих ними стентів та інших витратних матеріалів можна з’ясувати у структурних підрозділах з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій.

МОЗ наголосило, що процедура екстреного стентування для пацієнтів з гострим інфарктом міокарда з елевацією сегмента ST є безоплатною. Необхідну високваліфіковану допомогу можна отримати у сучасних кардіоцентрах, мережа яких продовжує розбудовуватися. Наразі діє 24 кардіоцентри, ще 11 буде відкрито впродовж 2018 року.

Також у бюджеті 2018 року передбачені видатки у сумі 150 млн грн на відкриття ще 13 кардіоцентрів в 11 областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: