fbpx

На "Франківському подіумі-2015" продавали футболки з принтами фресок, присвячених Небесній Сотні

Стиль життя 12:57, 18.05, 2015

Вже традиційно у "Пасажі Гартенбергів" відбулося свято моди "Франківський подіум-2015".

До уваги публіки були запропоновані весняно-літні колекції одягу і аксесуарів у виконанні прикарпатських  дизайнерів. Кожна колекція – своєрідна і не стає в один ряд з іншими. Втім, з загальної картини виділяється один яскравий тренд – широкі спідниці з легких літніх кольорових тканин, подекуди з строкатим принтом, інформує Бріз.

Дизайнерка Ната Мета у багатьох своїх моделях з колекції "І на деревах каміння ростуть" вимальовує вільний силует, в якому не проглядаються первинні ознаки жіночності. Ще одна відома дизайнерка Лєна Васенко у колекції "Вільна" зробила наголос на патріотичності і моральній підтримці чоловіків, які нас захищають, бодай навіть у такій незвичній формі – козацькі шапки, шаровари, турецькі штанці; і все це з яскравими вкрапленнями  камуфляжу, забарвила колекцію у криваво-червоний колір та присипала вишивкою у стилі Петриківського розпису. Сукні з колекції Тетяни Кузьменко, навпаки, вирізняються елегантною вишуканістю, жіночністю і сексуальністю, щедро відблискуючи при цьому камінням Сваровскі.

Випускники факультету "Дизайн" Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету створили яскраві колекції "Колискова для сонця", "Перлина Затоки" та "Абрикосовий Рай". Новинка цьогорічного представлення – колекція магазину жіночого одягу  "Бомонд", ідею для створення якої запозичили ще в далеких 60-х роках. 

Презентували одяг та аксесуари дівчата з модельного агентства "Ювента". А макіяж моделям створили візажисти "Студії віражу Лілії Шершун".

Ще однією особливістю цьогорічного "Франківського подіуму" було представлення, а потім і продаж футболок, що мають принт з фресок, присвячених "Небесній сотні". Автор колекції та ідеї – Тетяна Терсенова, автор фресок – талановитий і відомий художник Роман Бончук. Мета створення такої колекції – доброчинність: кошти, виручені за продаж футболок підуть на створення пам’ятника загиблому на Майдані Герою України Роману Гурику. Долучилась до доброї справи і дизайнерка Ангеліна Мартинів, виставивши на аукціон віночок з своєї колекції "Бог створив жінку".

Та цього дня святковий настрій створювали не лише дизайнерські колекції. Урочистості заходу додавали і виступи прикарпатських співочих талантів, як-от: Соломія Жигало, Вікторія Пікуляк, гурт "InСАЙД", Наталя Соловей, Христина Олексин та Ярина Тарас. 

Наступний "Франківський подіум" відбуватиметься восени цього року, де представлятимуть колекцію теплого одягу сезонів "Осінь-зима 2015-2016 рр."

Фото користувачів соцмереж

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: