fbpx

На франківському ВО "Карпати" будуть робити дрони для армії. ФОТО

Економіка 14:57, 08.02, 2018

На державному підприємстві ВО "Карпати" планують запустити дрібносерійне виробництво військових безпілотників та спецсистем для боротьби з дронами противника.

Про це йшлося на нараді за участю керівництва державного концерну "Укроборонпром". Заступник генерального директора з розвитку концерну Артур Херувімов та директор "Укрспецекспорту" Мирослав Халік 29 січня цього року побували в Івано-Франківську на ВО "Карпати" з робочим візитом, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому". 

На зустрічі йшлося про нові проекти франківського підприємства. Обговорили також співпрацю ВО "Карпати" і ДП "Електричні системи" з американською компанією Delphi. Переговори відбулися за участі генерального директора ДП "ВО "Карпати" Дмитра Втерковського та директора ДП "Електричні системи" Олександра Тіщенка.

Учасники наради підбили підсумки діяльності за 2017 рік, а також стратегію розвитку ДП "ВО "Карпати" у 2018 році.

Важливим питанням наради стало впровадження нових проектів на ДП "ВО "Карпати", зокрема, обговорили низку вимог щодо підписання контракту з іноземними партнерами-замовниками.

Під час наради демонстрували безпілотні літальні апарати, дрібносерійне виробництво яких планує запровадити "ВО "Карпати". Йшлося також про розробку та виробництво спеціальних систем для боротьби з дронами противника. Виробництво цих систем та дронів має високий пріоритет для підприємства, в тому числі завдяки високому експортному потенціалу.  

Зауважимо, з огляду на фінансові результати ДП "ВО "Карпати" у минулому році стало найбільшим платником податків у регіоні серед виробничих підприємств державного сектору економіки. Так, у 2017 році сплачено податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджетів всіх рівнів на загальну суму 128 млн грн. Загальна чисельність працівників підприємства досягла 3292 фахівців, а середня заробітна плата означилася 7393 грн. Обсяг товарної продукції за 2017 рік склав 527 644 тис. грн, що на 51% перевищує обсяг виробництва товарної продукції у порівнянні з 2016 роком. Виконання фінансового плану за 2017 рік складає 110,9%.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: